Politika

Vučić u Vašingtonu na potpisivanju Memoranduma sa kompanijom Cisko

Photo: Tanjug

Memorandum podvlači nameru dve strane da otpočnu razgovore u cilju postizanja dogovora o programu nacionalne agende za ubrzavanje digitalizacije (CDA).

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Vašingtonu potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i kompanije Cisko (Cisco).

Memorandum su potpisali ambasador Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Ðerđ Matković i viši potpredsednik za odnose sa vladama i zajednicama u kompaniji Cisko Majkl Timeni, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Ovaj memorandum podvlači nameru dve strane da otpočnu razgovore u cilju postizanja dogovora o programu nacionalne agende za ubrzavanje digitalizacije (CDA).

Dostizanje ovog programa može predstavljati strateški potez i izgraditi dugoročno partnerstvo koje bi, kroz ubrzanje nacionalne agende za digitalizaciju, pomoglo rastu BDP-a, otvaranju novih radnih mesta i obezbedilo inovacije i obrazovanje u javnom i privatnom sektoru, ističe se u saopštenju.

Cilj ovog memoranduma je da se radi na pristupu koji bi predstavljao zajedničko vlasništvo obe strane i koji bi pomogao u privlačenju stranih direktnih investicija, jačanju ekonomskog razvoja, zadovoljenju niza društvenih ciljeva, pružanju mogućnosti mlađim građanima da učestvuju u digitalnoj ekonomiji, podsticanju digitalnih inovacija i konkurentnosti i stvorilo prostor za izvozno orijentisane i na znanju zasnovane mogućnosti.

Predsednik Vučić danas se sastao i sa mmerički senatorima, koji su istakli da u Vašingtonu odlično razumeju koliko je važno da SAD, Srbija i EU ojačaju saradnju.

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh