Politika

Vulin: Musliju poziva na Treći balkanski rat i otcepljenje, treba da odgovara za ovo!

Photo: FOTO TANJUG/ANTON ANTANASIJEVIC

Izjavom da Preševo, Bujanovac i Medveđa treba da se pripoje Kosovu i Albaniji, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju pozvao je na Treći balkanski rat i rušenje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srbije, ocenio je Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

On je u Bujanovcu rekao da Musliju tom izjavom poziva na rat i na otcepljenje dela teritorije Srbije.

"Njegova izjava je jasan napad na ustavni poredak i teritorijalni integritet Republike Srbije. Ovo treba da komentarišu nadležni državni organi i on bi za ovo morao da odgovara. Ovo nije neka politička izjava niti lični stav već poziv na rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije. Ovo je nastavak onoga što je učinio Edi Rama, što je nastavio Hašim Tači, to je poziv na Treći balkanski rat za stvaranje velike Albanije“, izjavio je Vulin novinarima.

On je pozvao Evropsku uniju i NATO da reaguju i kazne Edija Ramu što pokušava da izazove balkanski rat.

Dačić upozorio Albance: Vi ste najveća pretnja miru na Balkanu!

"Onaj ko misli da će se rat voditi samo na teritoriji Srbije, zaboravlja da se Velika Albanija proteže i na Makedoniju i na Grčku i na Crnu Goru. Nikada se nijedan balkanski rat nije vodio na teritoriji samo jedne zemlje i zato NATO treba da obuzda svoju članicu Albaniju“, naglasio je Vulin.

Vulin je kazao da Srbija želi mir i stabilnost u regionu i da ne želi da ratuje.

"Mi nemamo nijednu dečju glavu za bacanje. Albanija Edija Rame izgleda da ima višak dečijih glava. Izgleda da ima višak glava da baci u nekom besmislenom ratu“, ocenio je Vulin.

On je zatražio i od Nacionalnog saveta Albanaca da se izjasne da li je to njihov stav ili samo izjava jednog čoveka.

Da li posle provokativne izjave Muslijua Srbija treba da podigne stepen pripravnosti?

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh