Politika

Vulin: Vojska Kosova pretnja za mir, može biti uspostavljena samo silom

Photo: Tanjug/Damir Banda

Na Kosovu i Metohiji može da postoji samo jedna oružana sila, a to je KFOR i za Srbiju je to jedino moguće i jedino prihvatljivo, poručuje ministar odbrane Aleksandar Vulin. 

Komentarišući izjavu američkog zvaničnika Vesa Mičela, koji je u administraciji u Prištini preneo da SAD pružaju podršku formiranju vojske Kosova, Vulin je naveo da je Rezolucija 1244 u tom smislu više nego jasna.

"Na Kosovu i Metohiji može da postoji samo jedna oružana sila, a ona je KFOR. Dokle god Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ne promeni svoju odluku tako će biti, i za Srbiju je to jedino moguće i jedino prihvatljivo", rekao je Vulin.

Kako kaže, na KiM ne može da bude nikakve vojske, nikakve vojske Kosova, i ona može da bude uspostavljena samo grubom silom.

"Uspostavljanje takve ilegalne oružane formacije predstavlja pretnju za mir i stabilnost na čitavom Balkanu", izjavio je ministar Vulin danas prilikom posete kasarni "Banjica" u Beogradu, gde je prisustvovao svečanom ispraćaju na Kipar 14. kontingenta VS u multinacionalnu operaciju Ujedinjenih nacija.

"Hoće slabog Vučića, to neće dočekati"

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentariše to da će se pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel sastati sa delom srpske opozicije, ministar odbrane izjavio je da prilikom svog boravka u Prištini i Skoplju, američki zvaničnik nije imao ni vremena, a baš ni malo želje, da razgovara sa bilo kojim predstavnikom opozicionih partija.

"Ali zato u Beogradu želi da razgovara sa svim predstavnicima DOS-a, čak izbegavajući ostale predstavnike opozicije. Razumeli smo ovu ne baš diplomatsku poruku i želju da se na predsednika Vučića, pred teške razgovore koji ga očekuju, izvrši dodatni pritisak, time što će pokušati da ga izjednače sa onima koji ne mogu da pređu ni cenzus. Jasno je da hoće slabog Vučića - to neće dočekati", rekao je Vulin.

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh