Politika

Vulin: Zabrinjava upadljivo ćutanje EU i NATO na izjave Haradinaja i Tačija

Photo: Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vulin, ministar odbrane, izjavio je danas da "Ramuš Haradinaj baš kao ni Hašim Tači ne može da ugrozi mir i stabilnost ni na jednom centimetru teritorije Republike Srbije".

"Ustalom zbog toga Vojska Srbije i postoji. Naravno da smo dovoljno snažni i naravno da smo dovoljno spremni da sprečimo svakog teroristu bilo osuđenog bilo neosuđenog kakav je Ramuš Haradinaj da ugrozi mir na prostoru Republike Srbije i uostalom čitavom Balkanu", rekao je ministar Aleksandar Vulin komentarišući navode premijera takozvane Republike Kosova Ramuša Haradinaja o pretenzijama prema Bujanovcu i Preševu.

On je naglasio da ono što zabrinjava jeste činjenica da čitava Evropska unija i NATO tako upadljivo ćute i kada Hašim Tači poziva na oružje i preti puškama i kada Ramuš Haradinaj govori o nekakvom istočnom Kosovu.

"Bilo bi vreme da progovore i da umire čitav Balkan svojom jasnom izjavom, jasnim stavom da Tači i Haradinaj govore samo u svoje ime i da nemaju podršku ni Evropske unije ni NATO pakta za to što govore i za pokušaje da ugroze mir i bezbednost na čitavom Balkanu. Vreme je da progovore", poručio je Vulin.

Stefanović: Srbija ne uvodi sankcije Rusiji i ne pada nam na pamet da priznamo nezavisnost KiM

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh