Politika

Završena sednica Saveta bezbednosti o Kosovu i Metohiji

Photo: Printscreen Youtube

U Njujorku je završena sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj je razmotren najnoviji izveštaj generalnog sekretara UN o radu UNMIK-a i situaciji na Kosovu.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je da Srbija, kao i do sada, snažno i iskreno posvećena dijalogu Beograda i Prištine koji se vodi uz posredovanje EU, ali da mora da konstatuje da napori Beograda nisu praćeni istim pristupom druge strane, posebno u odnosu na implementaciju do sada postignutih dogovora.

Šef UNMIK Zahir Tanin ocenio je danas u Njujorku da je implementacija Briselskog sporazuma i dalje sporadična, uključujući formiranje ZSO, i poručio da se sa krajem izbornog procesa na Kosovu završava vreme za izgovore i počinje vreme za akcije.

Kosovska ambasadorka u Vašingtonu Vljora Čitaku ponovo je pozvala članice Saveta bezbednosti UN da prorede dinamiku održavanja sednica o Kosovu i zatražila da se redefiniše UNMIK.

Predstavnici 15 zemalja članica Saveta bezbednosti UN izneli su različita viđenja situacije na Kosovu i ulozi Misije UN.

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh