Politika

Politička drama u Srbiji! Velika bura oko rodne ravnopravnosti, Vučić intervenisao!

Photo: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović u vezi sa kontroverzama oko nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti koji je poslednjih dana poljuljao čak i odnose u Nemanjinoj 11.

Kako "Novosti" saznaju, tenzije među pojedinim ministrima bi trebalo da, posle ovog sastanka koji je trajao oko sat, budu stišane.

U klinču zbog novog propisa našli su se najpre Mihajlovićeva, koja insistira na njegovom što skorijem usvajanju, i ministar rada Zoran Đorđević, koji smatra da akt u ovom obliku nije funkcionalan. U priču je uvučena i premijerka Ana Brnabić, koja je takođe postavila pitanje o primenljivosti Zakona, a sukob je u jednom trenutko prenet i na teren politike.

Spekulisalo se da Mihajlovićeva, nezadovoljna što je premijerska fotelja pripala Brnabićevoj, pravi pakt sa Aleksandrom Jerkov, koordinatorkom Ženske parlamentarne mreže i poslanicom DS, radi rušenja Đorđevića i, posredno, i premijerke.

Jerkov potvrđuje da je ugovorila sastanak sa Mihajlovićevom u ime ŽPM.

FOTO: Tanjug

"Pozvali smo nju i Đorđevića da nam objasne šta se dešava za Zakonom. Nedopustivo je da zbog njihove svađe trpe žene u Srbiji. Sve drugo što se pisalo u vezi sa ovom sitacijom je netačno, uključujući i to da je Mihajlovićeva nazvala Đorđevića "vozačem na privremenoj funkciji ministra"."

Mihajlovićeva danas nije želela da komentariše ovu priču, a Đorđević je samo poručio da je Srbija "zrela za novi, moderan zakon o rodnoj ravnopravnosti".

ZAMERKA IZ KLUPA

Kako navode izvori "Novosti", ideja potpredsednice Vlade da se sastane sa ŽPM nije se dopala njenim partijskim saborcima, jer su je protumačili kao njeno nastojanje da zaobiđe poslanički klub naprednjaka i da za odredbe Zakona najpre obezbedi podršku opozicije.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Izvor: Večernje novosti
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh