Region

Dodik: Izetbegović pokazuje svoju nervozu, jer neće nikakav dogovor sa Srbijom

Photo: TANJUG/ FILIP KRAINČANIĆ

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, oštro je danas kritikovao neprimereno ponašanje Bakira Izetbegovića u Beogradu.

On je istakao da je očigledno da politika stabilnosti koju Srbija vodi u regionu nema partnera u Sarajevu.

"Taj događaj danas govori o tome koliko je Bakir Izetbegović sledbenik politike svoga oca, koja je jasno definisana u Islamskoj deklaraciji, koju je Alija davno napisao", rekao je Dodik za Tanjug.

"Zato Izetbegović pokazuje svoju nervozu i očigledno ne želi da održi konzistentnim nijedan dogovor koji bi mogao da se postigne u saradnji sa Srbijom", smatra predsednik RS.

"Srbija ostaje, i danas je to pokazano od predsednika Vučića, zemlja regionalne stabilnosti, zemlja koja uvažava region i na taj način svoje kapacitete usmerava na dodatnu stabilizaciju. Ali očigledno da u BiH takva politika Srbije nema partnera", ocenjuje Dodik.

On ističe i da ponašanje Izetbegovića govori o tome koliko je BiH neorganizovana država i kako funkcionise u procesu odlučivanja.

"U svakom slučaju neprimeren je potez Izetbegovića, da na konferenciji za novinare ingnoriše rezultate dogovora postignute na neposredno završenom sastanku", rekao je Dodik.

Dodik kaže da je uveren da predsednik Vučić nije ni očekivao drugačije njegovo ponašanje, što je "meni, naravno, poznato".

Vučić dočekao članove Predsedništva BiH ispred Palate Srbija (FOTO)

"Izetbegović je drugačiji danas, jer nije čekao da se vrati u Sarajevo, nego je to uradio na samoj konferenciji u Beogradu, što daje drugu dimenziju odnosa", rekao je Dodik istakavši da to samo pokazuje da je BiH nemoguća zemlja, što je već svima poznato.

Nažalost, dodao je, mi koji tamo živimo primorani smo da "živimo tuđe frustacije".

Dogovoreno na sastanku: BiH neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh