Region

DRAMA u regionu: Izvadio je dve vreće iz čamca, a kad ga je policija uhapsila, odmah je ALARMIRANA VOJSKA!

Photo: MUP

Istraga je u toku!

Hrvatska policija na području Stare Gradiške otkrila je 60 kilograma eksploziva koju je čamcem preko reke Save iz BiH u Hrvatsku pokušao da prokrijumčari 27-godišnji državljanin BiH, piše Avaz.ba.

Krijumčar je pokušao čamcem da pobegne policiji, ali je sprečen i uhvaćen.

Brodsko-posavska policija saopštila je kako su policajci koji čamcima nadziru granicu oko 19 sati u četvrtak uveče na Savi uočili muškarca u čamcu kojim je s teritorija BiH pristao na hrvatsku obalu. Iz čamca je potom izvadio dve vreće, a kada je video policajce oglušio se na njihovu naredbu da stane te je pokušao da pobegne čamcem, ali policajci su ga sprečili i uhvatili.

U vrećama su pronašli 300 komada po 200 grama eksploziva vojne namjene ukupne težine 60 kilograma.

Iz policije ne navode o kakvom je eksplozivu reč, već ističu kako nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem i podnošenjem krivične prijave protiv 27-godišnjeg državljanina BiH.

"Ovolika količina eksploziva može biti namenjena za počinjenje različitih dela. Ne postoje nikakva saznanja, indicije da se radi o terorizmu - rekao je Dean Savić, voditelj Službe za organizovani kriminalitet PNUSKOK-a.

Savić je kazao kako je posedovanje ovolike količine eksploziva teško krivično delo, ali da ne zna gde će dovesti policijska istraga. Kako saznajemo, 27-godišnjem krijumčaru eksploziva preti krivična prijava na osnovu koje može dobiti od tri do pet godina zatvora.

Pucnjava ispred kafića! Ubijen makedonski fudbaler! (FOTO, VIDEO)

Izvor: avaz.ba
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh