Region

Gde će im duša?! Nameštali nesreće, pa od osiguranja naplaćivali novac

Photo: Ilustracija

Zbog sumnje da su počinili krivično delo prevare, pripadnici MUP Tuzlanske županije uhapsili su 7 osoba s područja Tuzle.

Nad svima je juče tokom dana trajala kriminalistička obrada. Kako je novinarima rečeno u MUP, postoji osnovana sumnja da su ove osobe nameštale saobraćajne nesreće, potom ih prijavljivale na naplatu i tako oštetili su za veće sume novca osiguravajuće kuće i fizičke osobe koje su učestvovale u tim nesrećama, prenosi "Dnevni list".

Evakuisana zgrada Opštinskog suda!

"Postupajući po naredbi Opštinskog suda Tuzla, službenici Sektora kriminalističke policije MUP Tuzlanske županije, u saradnji sa Županijskim tužilaštvom Tuzla, izvršili su pretrese na osam lokacija na području grada Tuzle. Uhapšene osobe su provedene u prostorije MUP, nakon čega će uz izveštaj o počinjenom krivičnom jelu biti predate u nadležnost Tužilaštva na daljnje postupanje", izjavio je portparol MUP, Izudin Šarić.

Predsedniku prete SMRĆU, vređaju ceo SRPSKI NAROD!

Do sada je obrađeno 13 od ukupno 49 prijavljenih saobraćajnih nesreća, počinjenih u poslednje dve godine, dodaje Šarić, za koje je naplaćeno oko 20.000 maraka.

Duraković: Istorijska presuda, moramo je prihvatiti u interesu pomirenja

Kako je objasnio, osumnjičene osobe su učestvovale u “saobraćajnim nesrećama“ postavljajući svoja vozila ispred drugih vozila, a ima primera da su od drugih učesnika u nesrećama u uz fizičku pretnju tražili da popune evropski obrazac na veće sume novca, a najmanji iznos po tim obrascima iznosi 5.000 maraka.

Izetbegović o presudi: Mladić je zločinac i kukavica

Posle su ih prosleđivali do osiguravajućih kuća od kojih su vršili naplatu. Vršenje spomenutih krivičnih dela registrovano je za sada samo na području Tuzlanske županije, rečeno je u MUP.

Haos u Mojkovcu: Odbornik DPS-a pretukao čelnika Demokratske Crne Gore?

Izvor: Dnevnilist.ba
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh