Region

Još jedan neuspeli sastanak: Susret Zaev-Mickoski o sporazumu s Grčkom trajao samo pet minuta

Photo: AP Photo/Boris Grdanoski

Nakon neuspešnog sastanka makedonskog premijera Zorana Zaeva sa predsednikom Ðorđem Ivanovim, susret lidera vladajuće SDSM sa Hristijanom Mickoskim, koji je na čelu najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE, trajao je samo pet minuta.

Susret Zaeva i šefa makedonske diplomatije Nikole Dimitrova, sa predsednikom Makedonije, ranije danas u Vili Vodno okončan je nakon samo dva minuta, kada je Ivanov ustao i otišao bez želje da čuje bilo šta u vezi sa sporazumom.

Makedonski mediji su preneli da je susret Zaeva i Mickoskog trajao samo pet minuta na temu sporazuma o novom imenu Makedoniji, koji je premijer juče potvrdio sa grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom. Mickoski je na konferenciji za novinare, nakon susreta za Zaevom, rekao da je zatražio sporazum u pisanoj formi.

"Sastanak je bio kratak, nismo imali šta da kažemo", rekao je lider VMRO-DPMNE nakon sastanka u vladi.

On je rekao da je sastanak bio kratak, jer je tema sporazuma i novog imena Makedonije praktično iscrpljena prethodnih dana.

"Ovo je sporazum o kapitulaciji", rekao je Mickoski i dodao da će sutra otići na sednicu vlade i tražiti njeno raspuštanje.

Lider VMRO-DPMNE, najuticajnije opozicione partije u Makedoniji koja se protivi načinuuna koji je utvrđen sporazum o novom imenu te bivše jugoslovenske republike, kaže da će sporazum kada ga dobiju u pisanoj formi najpre razmotriti na stranačkim organima.

Konsultovaće se, kazao je, sa verskim zajednicama, Makedonskom akademijom nauka i umetnosti, pozvaće na konsultacije i druge stručnjake, a u sve će biti uključena i javnost.

Upitan o sastanku sa predsednikom Ivanovim, Mickoski je rekao da su samo razmenili mišljenje u vezi sa sporazumom o novom imenu države.

Opozicija u Makedoniji i Grčkoj besna zbog novog imena Makedonije! "Kapitulacija Zaeva" i "Loš dogovor"

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh