Region

OJADILI BUDŽET: Uhapšeno 15 osoba zbog teških zloupotreba

Photo: Pixabay/Ilustracija

Velika policijska akcija!

U Specijalnom državnom tužilaštvu noćas je saslušano devet osoba, koje se sumnjiče da su utajom poreza i pranjem novca oštetili budžet Crne Gore za više stotina hiljada evra. Od devet saslušanih samo je Slobodan Ukropina pušten da se brani sa slobode, saznaje CdM.

Tužilac Lidija Mitrović noćas je saslušala i Milorada Lalevića, Ivana Živkovića, Sava Vujačića, Radovana Bulatovića, Sašu Ćosovića, Aleksandra Mitrovića, Velibora Kankaraša i Darka Vlahovića, kojima je određeno zadržavanje.

Naoružani su do zuba! Kosovski Albanci planiraju upad u Makedoniju!

Prema saznanjima CdM-a, juče je saslušano pet osoba povodom istog dela, i njima je određeno zadržavanje.

Bulatoviću se na teret stavljaju krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i utaja poreza.

“Bulatović je pred tužiocem negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, a zbog tajnosti postupka nisam u mogućnosti više da kažem”, rekao je za CdM advokat Srđan Lješković.

Afera "Agrokor": Todorić podneo prijavu protiv vanredne uprave!

Advokat Božo Milonjić kazao je da je njegovom branjeniku Vlahović Darku određeno zadržavanje do 72 sata i da zbog specifičnosti postupka ne može da kaže više.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva policija je izvršila više pretresa i tada oduzela određenu dokumentaciju.

“Na osnovu oduzete dokumentacije i one koja je prikupljena, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su državljani Crne Gore: Dragan Savić (60), S.D. (42), V.K. (43), M.L. (55), Radovan Bulatović (48), S.Ć. (52), D.V. (41), A.M. (65), S.U. (55), S.V. (35), I.Ž. (36) i državljani Makedonije Grujica Jovanovski (46), Z.C. (39), D.A. (32), V.Č. (30) i Elizabeta Stojanovska (43), počinili krivično delo utaja poreza i doprinosa i kod pranje novca, koja su izvršena na organizovan način”, sapštili su iz UP.

Sumnja se da su krivična dela počinili tako što su osnovali više od 20 pravnih lica u Crnoj Gori čije poslovne strukture su koristili za izdavanje fiktivnih faktura za neizvršene usluge, robu i radove. Na taj način su sa računa pravnih lica neosnovano podigli više miliona evra čime je pričinjena šteta državnog budžetu, prenosi CDM.

Protiv ovih 16 fizičkih, kao i 23 pravna lica iz Crne Gore, su podnete krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila navedena krivična dela.

Izvor: CDM
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh