Region

Počinje suđenje pevaču zbog ubistva bivšeg kikboksera

Photo: Pixabay/Ilustracija

Suđenje hrvatskom pevaču narodne muzike Mirku Mariću (39) zbog sumnje da je ubio Stipana Ivića (37), bivšeg izbacivača i kikboksera, 7. maja trebalo bi da počne naredne nedelje.

Naime, Marić je Ivića upucao na parkingu ispred kluba "Element" u zagrebačkom naselju Špansko.

Čekao ga je satima, prethodno se dovezavši taksijem iz Ivanić Grada, gde je bio na proslavi Đurđevdana kod prijatelja. Oni koji ga znaju primetili su da je taj dan bio potišten, a bilo im je čudno i što su drugi Marića, dežurnog veseljaka, moljakali da im nešto zapeva.

U jednom trenutku je prijateljima rekao da ide da se nađe sa devojkom. To je bio samo izgovor za zločin koji je nameravao da počini. Seo je u taksi, odvezao se kući, rekao je taksisti da ga pričeka, presvukao se, uzeo pištolj pa taksisti rekao da ga odveze u Špansko.

Tamo je satima na kiši stajao čekajući da se Ivić pojavi. Kada se to konačno dogodilo, prišao je Ivićevom vozilu i kroz staklo u njega ispalio pet hitaca.

Nakon toga je pobegao. Otišao je do rođaka, kojem je ispričao što je učinio, a nekih desetak sati nakon ubistva, u pratnji advokata predao se policiji. Sa sobom je doneo i pištolj iz kojeg je pucao i čaure koje su se tom prilikom rasule po tlu.

"U jednom trenutku u meni se nešto prelomilo i odlučio sam da ubijem Ivića koji mi je pretio. Ivić je naredio da se premlati i moj rođak Ivko Marić. Slomili su mu lobanju i zapalili mu automobil. I meni je Ivić pretio više puta, a ja sam ga prijavljivao policiji. Bojao sam se i da meni nešto napravi. Dočekao sam ga skriven iza štanda, a kada je došao autom, prišao sam mu i pucao u glavu. Video sam da mu je glava klonula", ispričao je inspektorima Marić nakon što se predao.

Meštani u neverici: U napuštenoj kući našli telo žene, pa sad nemaju mira

Taj njegov iskaz deo je optužnice podignute protiv njega, a suđenje zbog Ivićevog ubistva trebalo bi da počne sutra u zagrebačkom Županijskom sudu. Na tom suđenju svedoci će biti i Ivko Marić, ali i Ivan Tolić. Prvi je Marićev, drugi Ivićev rođak.

UŽAS U SRBIJI! Stravičan prizor na stepeništu seoske kafane, ODMAH REAGOVALA POLICIJA!

Inače, Ivić i Marići bili su u dobrim, čak prijateljskim odnosima do sredine 2016. kada su se sukobili u jednom klubu na Jarunu. Prema rečima svedoka, Ivić je u toj priči izvukao deblji kraj, zbog čega je navodno odlučio da se osveti Marićima. Mirko Marić u istrazi je ispričao kako je dobijao preteće poruke.

Provalnici ubili starca, ćerka u porodičnoj kući zatekla jeziv prizor

Izvor: Večernji
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh