Region

Prošle godine Marković, sada Đukanović! Tramp u Briselu laktom udario crnogorskog predsednika! (VIDEO)

Photo: Youtube/Printscreen

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović stigao je u Brisel na Samit NATO-a, koji se održava danas i sutra u novom sedištu Alijanse.

Pre zvaničnog početka sastanka šefova država i vlada zemalja saveznica, usledilo je pozdravljanje. Predsednik SAD Donald Tramp pozdravio je delegaciju Crne Gore, a posebno zanimljiv je način na koji se pozdravio sa predsednikom Đukanovićem.

FOTO: Tanjug/AP/Francois Mori

Đukanović je prisustvovao pozdravnom prijemu, koje je za šefove država i vlada saveznica priredio Generalni Sekretar NATO Jens Stoltenberg.

"Šefovi država i vlada članica NATO-a će razmatrati aktuelna bezbednosna pitanja i u tom kontekstu dalje snaženje njegove uloge kao garanta stabilnosti na evroatlantskom i sirem području.Očekuje se donošenje značajnih odluka za unapređenje kapaciteta i sposobnosti Alijanse u okviru prioritetnih oblasti", saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

FOTO: Tanjug/AP/Pablo Martinez Monsivais

Za Crnu Goru Samit će biti prilika da godinu nakon prijema u NATO još jednom potvrdi snažnu posvećenost jedinstvu, zajedničkim vrednostima i kolektivnim bezbednosnim interesima.

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp  prošle godine na samitu NATO u Briselu napravio "incident" kada je, pokušavši da se probije do generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, odgurnuo premijera Crne Gore Duška Markovića.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Izvor: CDM/BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh