Region

Tužne vesti stižu iz bolnice! Preminula televizijska legenda i "hodajući Gugl" Mirko Miočić!

Photo: Youtube/Printscreen

Mirko Miočić, televizijska legenda, hodajući Gugl, sveznalica i kvizoman preminuo je danas oko 12 časova u zadarskoj Opštoj bolnici na odeljenju gastroenterologije u 61. godini.

Mirko Miočić morao je da odustane od svoje uloge lovca u HRT-ovom kvizu "Potera" u martu prošle godine nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Odlazak legende! Preminuo Miodrag Zdravković, čovek koji je Jugoslaviji saopštio vest o Titovoj smrti!

"Jako volim Miočića. Nas dvojica se lepo dopunjujemo i ta saradnja će se sigurno nastaviti nakon nekoliko meseci kad se oporavi", kazao je tada voditelj kviza Tarik Filipović (43).

Nakon odlaska iz kviza, Miočić je hospitalizovan zadarskoj bolnici gde je dvaput operisan. Usled dijabetičke gangrene amputirana mu je noga, a potom i deo druge noge. Lečenje je od 11. aprila prošle godine nastavio u KB Dubrava.

Miočić, kojeg su u prilogu HRT-a prozvali "hodajućim Googleom2 je u tridesetak godina učestvovanja u televizijskim kvizovima osvojio više od pola milijuna kuna.

Mirkovo zadnje pojavljivanje na televiziji bilo je dva dana nakon hospitalizacije, u utorak 9. maja, kada se telefonski uključio u slavljeničko 500. izdanje kviza Potera, čiji je bio zaštitni znak, piše eZadar.

Osnovnu i srednju školu završio je u Rijeci. Godine 1978. upisuje studije prava, ali nikad nije diplomirao.

Godine 1991. vraća se u Rtinu. Rođak je svetskog prvaka po UFC-u u mešovitim borilačkim veštinama Stipe Miočića, s kojim se je prvi put uživo upoznao 2014. godine: Stipin deda i Mirkova majka su prvi rođaci.

Mirko je prvi puta nastupio 1972. godine u kvizu "Tri, dva, jedan... ali vrijedan".

Veliki gubitak: Preminuo Igor Kolarov, pisac za decu i mlade

1982. godine prijavljuje se na Kviskoteku, gde pobeđuje i osvaja 20.000 dinara. 1986. godine nastupa u nekoliko emisija Kviskoteke, pa u superfinalu 1986. osvaja treće mesto. Ispred njega su bili Radoslav Dodig i Robert Pauletić.Kasnije je uspešno učestvovao u ostalim kvizovima i igrama asocijacije: 3, 2, 1, Diplomac, Izazov, Upitnik i Jackpot.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Izvor: BKTVNews/24sata.hr
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh