Srbija

Iznenađenje u selu kod Blaca: Rođeno tele s dva srca (FOTO)

Photo: blaceinfopress.rs

Zorana Lovića iz sela Krivaja nadomak Blaca dočekalo je veliko iznenađenje na veliki pravoslavni praznik Mitrovdan.

Naime, postao je bogatiji za jedno crno – belo tele. Prva prinova krave Šarke odmah je postala medijska zvezda jer Mitar je tele jedinstveno po tome što ima dva srca.

Fotografija preuzeta s portala blaceinfopress.rs

"Sve nas je prijatno iznenadilo kada smo videli da na glavi ima veoma lepu šaru u obliku srca. S obzirom da je na svet došao na Mitrovdan, dali smo mu ime Mitar", ističe Zoran Lović, farmer iz sela Krivaja dodajući da je krava koja je na svet donela crno- belo tele s belom šarom u obliku srca na glavi, prvotelkinja.

Fotografija preuzeta s portala blaceinfopress.rs

"S obzirom da je sortno tele i da ima prelepo obeležje na glavi, odlučili smo da ga čuvamo i zasad ne razmlišljamo o prodaji", kaže Zoran.

Fotografija preuzeta s portala blaceinfopress.rs

On je dodao da je Mitar postao glavni ljubimac njegovog trogodišnjeg unuka koji svakodnevno hrli u štalu ne bi li se igrao sa svojim ljubimcem kojeg od milošte zove – srce.

Fotografija preuzeta s portala blaceinfopress.rs

Inače, Zoran Lović stočarstvom se bavi još od detinjstva. Radni vek proveo je u firmi "Blačanka" iz Blaca, a kada je ostao bez posla povećao je stočni fond i trenutno ima pet rasnih krava, jednu junicu i ovo zanimljivo tele s dva srca.

Urnebesno: Užički vozači na mukama zbog kružnog toka (VIDEO)

Na mini farmi porodice Lović iz sela Krivaje dnevno se proizvodi oko 100 litara mleka a planovi za budućnost vezani su im ka povećanju stočnog fonda.

Arheolozi došli do saznanja koja u potpunosti menjaju dosadašnju istoriju Srbije!

Izvor: blaceinfopress.rs
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh