Srbija

Od ranog jutra: Zaharova objavila fotografiju i pokazala šta radi pred odlazak u Guču (FOTO)

Photo: Wikimedia

Stigla u Beograd!

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova doputovala je u Beograd, gde će danas imati sastanke, a nakon toga otputovati u Guču na 58. Dragačevski sabor trubača.

Ona je jutros na  društvenim mrežama objavila fotografiju iz teretane u glavnom gradu Srbije.

"Jutros sam u Beogradu. Skupljam snagu pred konsultacije o informacionoj problematici u Ministarstvu inostranih poslova Srbije, susret sa političarima i javnim ličnostima, kao i pred razgovor sa lokalnim medijima“, napisala je ona na Fejsbuku.

Verovatno zna i da za Sabor u Guči treba da bude u top formi, pa se ovako sprema za ovu poznatu manifestaciju, gde će joj biti uručena i titula počasnog građanina Guče.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji će danas zajedno sa Zaharovom posetiti 58. Sabor trubača u Guči, izjavio je da će to biti prilika da Zaharova vidi kako se truba može koristiti i u miroljubive svrhe.

Dačić je podsetio da je ideja da Zaharova poseti Srbiju i Guču nastala početkom godine, kada je dolazila u zvaničnu posetu Srbiji sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.

Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

"Ona je to prihvatila. Zaharova je veliki prijatelj Srbije i mislim da će biti lepo da vidi kako izgleda sabor u Guči, veliki narodni skup koji posećuje više stotina hiljada ljudi", rekao je Dačić za TV Prva.

Kako je ranije rekao predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović, Zaharova prilikom organizacije posete Guči nije imala nikakve posebne zahteve, već, kao i većina visokih zvanica koje su prošle kroz Guču prethodnih godina, želi da joj se ne pridaje velika pažnja i da bude tretirana kao i svi ostali gosti.

Dragačevski sabor trubača u Guči, 58. po redu, otvoren je juće i trajaće do 12. avgusta. U subotu 11. avgusta je tradicionalno takmičenje seniorskih orkestara, a u nedelju su koncerti pobednika ovogodišnjeg Sabora i majstora trube Saše Krstića, Ekrema Mamutovića i Dejana Lazarevića, a manifestaciju će pratiti i tradicionalni programski sadržaji kao što je narodni višeboj, defile svih učesnika u programu, improvizacija stare dragačevske svadbe.

Izvor: BKTVNews/Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh