Srbija

Počeo 50. "Lorist": Od Titove puške do najkvalitetnijih štapova za pecanje

Photo: Wikipedia (Mister No, Schumaker, Byron E )

U Novom Sadu je počeo 50. međunarodni sajam lova i ribolova, na kom najveću pažnju privlače oružje i oprema za lov, odnosno ribolovački pribor.

Veliku pažnju posetilaca na Sajmu izazvala je puška koja je bila u vlasništvu Josipa Broza Tita, a koju je 'Ferlox' svojevremeno napravio za maršala, koji je dugo godina odlazio u lov.

"Reč je o sačmarici kalibra 16. Sadašnji vlasnik je u poznim godinama i želi da je proda. Puška je imala samo dva vlasnika, sadašnjeg i Tita. Njena vrednost je 9.900 evra", rekao je David Kuzmanović, predstavnik firme na čijem štandu je izložena ova jedinstvena puška.

Za lovačku pušku "Blaser" izloženu u hali 1 na Novosadskom sajmu koja košta 3.419,799 dinara specifično je to što je napravljena od turskog oraha visokog kvaliteta, a krasi je i duborez.

"Kao što žene kupuju komad nakita, tako i muškarci koji se bave lovom kupuju ovakvu vrstu oružja. Ono što je specifično za ovakvu vrstu oružja je i to što je komad stariji, njihova vrednost je veća. Tako, vlasnik čiji naslednik nakon 100 godina poželi da je proda, imaće tu mogućnost da je na tržištu ponudi za daleko više novca", kaže Lajoš Brindza ispred firme koja je izložila najskuplju pušku na 'Loristu', uz napomenu da ima zainteresovanih kupaca.

U hali 1 je izložen i najskuplji štap za pecanje "Šimano lesat", koji košta 53.989 dinara, kao i mašinica istog proizvođača koja je 90.000 dinara. Štap za pecanje je namenjen za pecanje grabljivica, a oni za nešto manje ribe u ponudi su za 1.500 dinara.

Ovogodišnji jubilarni, 50. međunarodni sajmovi lova rbibolova i sporta “Lorist” traju do 8. oktobra, a sajam turizma, od 5. do 7. oktobra.

Sajam je otvorio ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

Tito je zapalio tompus, a Nikson mu rekao da je pušenje zabranjeno... O odgovoru predsednika SFRJ još se priča! (VIDEO)

Izvor: Blic, BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh