Srbija

Sat vremena drame u Hitnoj pomoći: Nova žrtva stršljenova u Srbiji, muškarac preminuo posle pet uboda

Photo: Vikipedija/Pxhere (Ilustracija)

Muškarac (69) iz beogradskog prigradskog naselja Mali Požarevac preminuo je danas posle više uboda stršljenova.

Ekipa Hitne pomoći je odmah reagovala, ali je izgubio posle par minuta u ambulantnim kolima.

Lekari su pokušavali da ga reanimiraju duže od sat vremena, ali nažalost nisu uspeli da ga spasu.

Podsećanja radi, Vladan Marković (43), odbornik u Skupštini grada Užica, preminuo je od posledica ujeda stršljenova početkom jula. Marković, koga su Užičani pod nadimkom Čedo znali kao odličnog čoveka i prekaljenog majstora za varenje auspuha, jezivu smrt dočekao je u selu Zlodol između Bajine Bašte iz Užica gde je popodne brao maline.

FOTO: Vikipedija

U poslednjih mesec dana od uboda stršljena nastradao jedan Banjalučanin kada ga je insekt ubo naočigled kupača na plaži.

Sa druge strane, od ujeda ose nastradao je kod Niša i penzionisani policajac Grozdan Petković (66) iz Pasi Poljane. On je bio na pecanju, kada ga je za jezik ujela osa, nakon čega je preminuo.

Podsetimo, ubod stršljena u najvećem broju slučakeva nije fatalan, ali u nekim slučajevima može doći do opasne alergijske reakcije koja, ako se ne reaguje na vreme, može imati smrtan ishod. Samo mali broj ljudi, nešto manje od jedan odsto populacije, alergično je na ubod stršljena i drugih insekata i tada može da se javi anafilaktički šok, najteži oblik alergijske reakcije.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI! 

Izvor: BKTVNews/Kurir
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh