Svet

Ekstremisti preduzeli ofanzivu s neba, Rusija uspešno odbila napad!

Photo: Vikipedija/Ilustracija

Ruske vojne snage uspešno su odbile napad ekstremista uz pomoć bespilotnih letilica na sirijske baze te zemlje Hmejmim i Tartus u noći 6. januara, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi u saopštenju, tokom noći ruski sistemi za protivvazduhoplovnu odbranu reagovali su na 13 neidentifikovanih "malih vazdušnih meta", koje su se približavale ruskim vojnim objektima.

Srušio se ratni avion Saudijske Arabije, pobunjenici iz Jemena tvrde da je oboren!

Kako se precizira, 10 borbenih dronova približavalo se vazduhoplovnoj bazi Hmejmim, a još tri logističkom centru Tartus.

FOTO: Vikipedija/Ilustracija

U saopštenju se ističe da je ruska vojska presrela šest bespilotnih letilica, koje su napale sirijske baze, a da su još sedam uništili raketni PVO sistemi Pancir-S1.

"Ruske elektronske ratne jedinice uspele su da preuzmu kontrolu nad šest malih vazdušnih ciljeva kada su presrele spoljnu kontrolu. Njih tri su prizemljene na teritoriju pod kontrolom ispred baze i još tri bespilotne letilice su eksplodirale pri sletanju usled kontakta sa zemljom", navodi se u saopštenju.

Teroristički napad u Kabulu: 11 mrtvih, ID preuzela odgovornost! (FOTO)

U saopštenju se dodaje da su sedam bespilotnih letilica uništili sistemi Pancir-S1 ruskih jedinica za vazduhoplovnu odbranu, prenosi TAS S.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh