Svet

Lekari su je otpisali, ali ova devojčica je pokazala da je ČUDO OD DETETA! (FOTO)

Photo: PrintScreen/YT

Radost zbog dolaska bebe na svet može da izostane ukoliko se roditelji i beba suoče sa problemom, pa se radovanje pretvori u borbu za opstanak.

Tužan i težak početak obeležio je dolazak na svet malene Manuši koja je rođena sa samo 400 grama, a bila je dugačka 21,8 centrimetra.

Čudesna ljubav jača i od Aušvica

Njena borba počela je 15. juna 2017. godine, kada je visoki pritisak od koga je patila njena majka u trudnoći doveo do gubitka kiseonika zbog čega je ona bila u opasnosti. Doktori su odlučili da zbog toga malenu devojčicu donesu na svet carskim rezom.

Ovo je bila najteža odluka sa kojom može da se suoče i lekari i roditelji – izbor između života bebe i života majke. U ovom slučaju, Manuši nije bila prioritet. Ali, iako je imala samo 400 grama želja za životom je bila jaka.

Ovaj dečak je imao samo jednu želju, a on je odlučio i da mu je ispuni! (FOTO)

"Borila se protiv svih zakona prirode", rekli su lekari.

Njeni roditelji, koji su u braku 35 godina, proveli su sedam meseci pored krevetića njihove devojčice koja je uspela da se izbori za svoj život. U početku, devojčica nije mogla da diše sama, da jede i bila je pod budnim okom lekara 24 sata. Sedam nedelja od rođenja počela je da uzima mleko, a četiri i po meseci kasnije mogla je da pije uz pomoć kašičice.

Ona je najmanja beba koja je rođena u Indiji i Južnoj Aziji. Pre Manuši, 2012. godine rođen je Babi Rajni koji je na rođenju bio težak 450 grama.

Njih život šiba jače od vetra: Fotografija "zaleđenog" dečaka obišla svet u sekundi! (FOTO)

Prošlog četvrtka, nakon sedam meseci duge borbe, devojčica je izašla iz bolnice. Bilo je mnogo teških dana i mnogo prolivenih suza.

Stiven Hoking poslao snažnu poruku svim ljudima koji se bore s depresijom!

"Malena je htela da preživi. Njen mozak je strukturno normalan, a i oči se razvijaju normalno. Sada je lepa kao anđeo, a njeno ime znači 'čovečanstvo'. Njeni roditelji su pravi primer za celo društvo. Drugi ne bi imali snage da se tako snažno bore", izjavili su lekari.

Izvor: Jutarnji list
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh