Svet

Ovaj slavni teniser prvi je priskočio unesrećenima u poplavama na Majorki (VIDEO)

Photo: Printscreen/Facebook

Španski teniser Rafael Nadal nalazi se na Majorki gde pomaže nastradalima u nepazamćenim polavama.

Najmanje devet osoba poginulo je, a preko 200 povređeno u poplavama izazvanim jakom kišom na španskim Balearskim ostrvima, javila je hitna služba te oblasti navodeći da spasioci tragaju za nestalima.

Lokalne vlasti su navele da je 80 vojnika u sedam vozila iz vojne jedinice za hitne intervencije stiglo u pomoć timu od 100 spasilaca koji rade u toj oblasti.

Španska meteorološka agencija saopštila je da je sinoć palo oko 22 centimetara kiše za četiri sata. Među onima koji pomažu u odbrani od poplava je i slavni španski teniser Rafael Nadal.

Španac ne samo da čisti ulice posle velikog nanosa blata, već je otvorio vrata svoje teniske akademije kako bi primio sve čiji su domovi stradali tokom poplava.

Mnogi meštani, kojima je bujica uništila kuće smešteni su u sportski centar u obližnjem gradu Manakor.

"Oluja je bila veoma snažna. Za samo dva sata palo je 180 litara kiše i shvatili smo da ne možemo da kontrolišemo vodu", rekla je Antonija Bauza iz kancelarije gradonačelnika u mestu San Ljoren des Kardasa.

Ona je rekla da se radi o katastrofi i da vlasti pokušavaju da lociraju preživele i pomognu ugroženima.

Ogroman talas blatnjave vode prekrio je grad San Ljoren des Kardasar, na istoku ostrva, nakon što je reka probila korito usled obilnih kiša.

Bujica je nosila automobile, neke sa upaljenim prednjim svetlima, dok je voda nadirala uskim ulicama. Španska vojska rasporedila je više od 100 radnika za vanredne situacije sa psima tragačima.

Tri helikoptera i vojni transportni avion "herkul" poslati su iz Valensije da pomognu u potrazi i spasilačkim operacijama.

List "Dejli mejl" objavio je da je među žrtvama jedan britanski par koji je poginuo kada je bujica odnela taksi u kome su putovali. Vozač se vodi kao nestao. Britanski Forin ofis saopštio je da hitno traži informacije od španskih vlasti nakon informacija o poplavama.

Stanovnici Majorke su rekli da se radi o jednoj od najgorih poplava ikada. Mnogi delovi naselja su i dalje odsečeni od ostatka sveta, a saobraćaj na brojnim putevima je i dalje u prekidu.

Izvor: BKTVNews/Agencije
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh