Svet

Putin: Brodovi s raketama "kalibar" biće u stalnoj pripravnosti u Sredozemlju

Photo: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Vladimir Putin, predsednik Ruske Federacije, izjavio je danas da će ruski vojni brodovi, naoružani krstarećim raketama "kalibar", biti u trajnoj pripravnosti u Sredozemnom moru kako bi se suprotstavili "terorističkoj pretnji u Siriji". 

Putin je naglasio da će samo vojni brodovi s raketama "kalibar" biti u stalnoj pripravnosti, ali ne i podmornice, prenosi Rojters.

Obraćajući se na sastanku sa najvišim zvaničnicima ruskog Minstarstva odbrane i odbrambeno-industrijskog kompleksa, Putin je objasnio da je razlog za raspoređivanje brodova "preostala teroristička pretnja u Siriji".

Rojters navodi da slanje brodova pokazuje kako je Rusija povećala svoje vojno prisustvo na Bliskom istoku od kada je počela da interveniše u Siriji 2015. godine, preokrenuvši tok građanskog rata u korist svog bliskog saveznika, sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Rusija je u prošlosti ispaljivala krstareće rakete "kalibar" sa fregata i podmornica, stacioniranih u Sredozemnom moru, na vojne mete kako bi podržala ofanzive sirijske vojske.

 

Moskva već ima pomorsku bazu u Tartusu, na obali Sirije, i vazuhoplovnu bazu u Hmejmimu u Siriji, dodaje britanska agencija.

Smeta im jaka Rusija! Putinov potez razbesneo Zapad! (VIDEO)

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh