Svet

Tramp na jednu, svi ostali na drugu stranu! Fotografija sa NATO samita koja je zasenila ceo događaj! (FOTO)

Photo: Tanjug/AP/Pablo Martinez Monsivais

NATO samit u Briselu danas izazvao je veliku svetsku pažnju, ali ponovo je jedna fotografiija, na kojoj se nalaze mnogi državnici, zasenila ceo ovaj događaj.

Pogađate ko je bio nosilac glavne uloge? Niko drugi nego američki predsednik Donald Tramp.

Naime, na društvenim mrežama je osvanula grupna fotografija mnogih svetskih lidera, a upadljivo je bilo to što predsednik SAD-a nije gledao u istom pravcu kao i svi ostali.

I dok su nemačka kancelarka Angela Merkel, britanska premijerka Tereza Mej, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, francuski predsednik Emanuel Makron, kao i mnogi drugi, gledali, kako se čini, u nebo u jednom pravcu, jedini je Tramp gledao u potpuno drugom pravcu.

"Ova fotografija je sjajna metafora, Tramp vidi svet totalno drugačijim očima u odnosu na sve ostale NATO lidere", napisao je jedan od korisnika tvitera.

"Da li zbog toga što je moron ili mu je Putin rekao i jedno i drugo", dodao je isti korisnik.

Inače, američki predsednik Donald Tramp rekao je danas liderima NATO na samitu u Briselu da bi, umesto dosadašnjih dva odsto bruto domaćeg proizvoda, trebalo da za odbranu u okviru Alijanse izdvoje četiri odsto BDP svoje zemlje.

On je takođe, ranije danas, uputio oštre kritike Nemačkoj da je "zarobljenik" i "totalno zavisna" od Rusije, a zbog sporazuma o dovođenju ruskog gasa do Nemačke.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh