Svet

Tramp sat vremena nakon pretnji promenio ploču! Rusima dao ponudu koja se ne odbija: Prekinimo trku u naoružanju!

Photo: Tanjug/AP/Evan Vucci

Manje od jednog sata nakon što upozorio Moskvu na raketne napade u Siriji, američki predsednik Donald Tramp ponudio je da pomogne u jačanju ruske ekonomije i pozvao na prekid "trke u naoružanju".

Rojters ocenjuje da je očigledno reč o diplomatskom preokretu.

Tramp je, istovremeno, napisao na svom nalogu na Tviteru da je odnos SAD s Rusijom gori nego ikad, i kada se ima u vidu period Hladnog rata.

"Nema razloga za to. Potrebni smo Rusiji kako bi joj pomogli s njenom ekonomijom, nešto takvo bi bilo veoma lako uraditi, a treba nam da sve države zajedno rade. Zaustaviti trku u narožanju?", naveo je Tramp.

Tramp je prethodno, reagujući na izjavu ruskih zvaničnika koji su upozorili SAD povodom informacija o mgućem vojnom napadu u Siriji, poručio Rusiji da se spremi, jer "leteće rakete".

"Rusija je obećala da će oboriti svaku i sve rakete ispaljene na Siriju. Spremi se Rusijo jer će rakete leteti, lepe i nove i pametne. Ne bi trebali da budete partneri životinji koja ubija gasom, a koja ubija svoj narod i uživa u tome", naveo je Tramp.

Rusija je upozorila SAD da će Moskva napad na Siriju smatrati ratnim zločinom, navodeći da bi on mogao da izazove direktan vojni sukob.

U svojoj objavi Tramp nije naveo da li misli na napad vojske SAD, ali je pretio vojnom akcijom kao odgovor na napad hemijskim oružjem u Siriji.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh