Svet

"Tražite sklonište, preti nam opasnost od rakete!" Stanovnicima Havaja stigla uznemirujuća poruka, ali uzbuna je lažna! (FOTO)

Photo: Tanjug/AP/Marco Garcia

Upozorenje na nadolazeću raketu napravila je opšti haos i paniku na Havajima pre nego što se ispostavilo da je uzbuna lažna.

Naime, stanovnici Havaja su na svojim mobilnim telefonima primili poruku sa sledećim sadržajem: "Havajima preti opasnost od balističke rakete. Odmah tražite sklonište, nije u pitanju vežba."

Lokalni zvaničnici su potvrdili da opasnosti od balističke rakete, zapravo, nema, a američka Vlada je ovim povodom najavila da će biti sprovedena velika istraga.

Vojska SAD-a je takođe potvrdila da je poruka poslata "greškom" i da je uzbuna lažna.

Televizije širom zemlje i radio stanice prekinule su emitovanje svojih redovnih emisija sa hitnom i uznemirujućom porukom da ostanu u svojim domovima.

Rusi objavili šok snimke: Ovako smo ih uništili i likvidirali! (VIDEO)

"Ukoliko se nalazite napolju, smesta tražite sklonište, a ako ste u svojoj kući, držite se dalje od prozora. Bićete obavešteni kada opasnost prođe!"

Severnokorejska raketa pala u more blizu Japana!

AP javlja da su građani masovno paničili i da je zavladala velika histerija među stanovništvom, dok CBS njuz izveštava da su ljudi odmah počeli da beže i da traže skloništa.

Putin: Kim Džong Un je zreo i pametan političar, pobedio je Zapad u poslednjoj rundi!

Naime, sama poruka je bila veoma uznemirujuća budući da su pretnje od severnokorejskih balističkih raketa i nuklearnog programa sve veće u SAD-u u poslednje vreme.

Samo prošlog meseca su mediji javili da je Severna Koreja ispalila raketu koja bi mogla da pogodi Havaje za svega 20 minuta.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh