Svet

Uhapšena zbog zlostavljana dece u vrtiću, roditelji besni, traže pravdu!

Photo: Pixabay/Ilustracija

Nezapamćen skandal potresa zemlju!

Kineske vlasti uhapsile su danas ženu pod sumnjom da je zlostavljala decu u vrtiću u Pekingu, u slučaju koji je izazvao bes širom te nacije.

Policija u pekinškoj oblasti Čaojang saopštila je da je istraga o zlostavljanju u vrtiću kompanije RYB sa sedištem u Pekingu, dovela do hapšenja 22-godišnje žene osumnjičene za zlostavljanje dece.

Egipat: Vojska likvidirala ljude u vozilima korišćenim u masakru u kojem je juče ubijeno 235 ljudi

Kako AP prenosi, policija je u saopštenju ženu identifikovala samo po prezimenu Liju, ne otkrivajući više detalja.

Kako je agencija u petak prenela, desetine uznemirenih roditelja okupilo se ispred tog vrtića zahtevajući odgovore, nakon navoda da su neka deca bila zlostavljana i maltretirana.

FOTO: Tanjug/Ng Han Guan/AP

Ovaj slučaj privukao je veliku pažnju u Kini i izazvao nezadovoljstvo zbog potencijalnih propusta u nadzoru privatnih pretškolskih ustanova kojih je sve više u toj zemlji.

UN: Više od trećine žena na svetu doživi nasilje!

Skandal je izbio pošto su kineski mediji objavili navode roditelja koji tvrde da su im deca maltretirana, kažnjavana, primoravana da uzimaju neidentifikovane bele pilule, kao i da su primetili modrice na njihovim telima i ubode iglom.

FOTO: Tanjug/Ng Han Guan/AP

Te tvrdnje nisu mogle da budu potvrđene, navodi agencija.

Na društvenim mrežama pojavile su se slike navodnih povreda kod dece, pre nego što su kineski Internet cenzori započeli brisanje postova, preneo je AP.

"Zakoni moraju da se primene, nadzor da se pojača, a plate nastavnika da se povećaju. Briga o deci ne sme da se odvija na necivilizovan način", navodi se u uvodniku agencije Sinhua.

Policija je u odvojenom saopštenju navela da je 31-godišnja žena iz Pekinga u pritvoru nakon što je priznala da je je navodno raširila lažne informacije o umešanosti jedne vojne jedinice u seksualno zlostavljanje dece.

U tom saopštenju se navodi da je žena, koja se takođe preziva Liju, izrazila "duboko žaljenje" zbog svojih dela.

Kompanija RYB koja se kotira na njujorškoj berzi i njene franšize upravljaju sa 1.300 dnevnih centara i skoro 500 vrtića u 300 kineskih gradova.

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh