Svet

Zvanično potvrđeno: Podignuta optužnica protiv predsednika ove države (FOTO)

Photo: Pixabay

Optužnica zbog korupcije i opstrukcije pravosuđa podignuta je danas protiv brazilskog predsednika Mišela Temera, a kako prenose svetski mediji, Temer je juče odbacio pozive da podnese ostavku, navodeći da će se boriti protiv optužbi.

Temer i senator Aesio Neves nalaze se među osobama "koje su pokušale da spreče napredak istrage", naveo je tužilac u dokumentu koji je danas objavljen.

Pukla bruka: Protiv bivše predsednice podignuta optužnica za korupciju! (FOTO)

Vrhovni federalni sud otvorio je istragu o optužbama da je Temer odobrio pokušaj podmićivanja jednog svedoka u velikoj istrazi o korupciji koja se vodi u Brazilu, objavio je ove nedelje list "Globo" pozivajući se na navode uticajnog biznismena Džozela Batiste.

On je ranije priznao da se sastao sa Batistom u martu, ali je negirao navode da je nastojao da spreči svedočenje predsednika parlamenta Eduardo Kunja, prnose agencije.

Batista je navodno snimio razgovor sa Temerom o tome da treba podmititi Kunju, ali list ne navodi šta je Kunja tražio zauzvrat.

Kunja, nekada uticajan član Temerove vladajuće stranke, prethodno je tvrdio da ima kompromitujuće informacije o političarima koji se dovode u vezu sa korupcionaškim skandalom u državnoj kompaniji Ptetrobras.

Mediji prenose da su Batista i njegov brat snimke predali tužilaštvu kako bi dobili sporazum o priznanju krivice.

Švedsko tužilaštvo odustaje od tužbe protiv Džulijana Asanža (FOTO)
Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh