Dešavanja

Bosifest: Deveti beogradski filmski festival za osobe sa invaliditetom počinje sutra

Photo: Printsreen/savacentar.net

Deveto izdanje Beogradskog internacionalnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom - Bosifest, koje se održava pod sloganom "RAMPA!" u organizaciji Hendi centra Koloseum, biće otvoreno sutra u sali Amfiteatar beogradskog Sava centra.

Pored direktora Festivala Darka Ivića prisutnima će se tokom svečanog otvaranja obratiti i Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, član gradskog Veća Dragomir Petronijević, predstavnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Gordana Cvetković, rukovodilac grupe za socijalnu inkluziju.

Pet ruskih filmova koji otkrivaju najveće tajne porodice Romanov (VIDEO)

Otvaranju će prisustvovati gosti iz Gruzije, Francuske, Grčke, Nemačke, Velike Britanije i mnogih drugih zemalja. Deveti Bosifest, koji će se od 10. do 12. oktobra održati u beogradskom Sava centru, prikazaće ukupno 15 relevenatnih dokumentarnih filmova na različite teme koje se tiču osoba sa invaliditetom, po izboru selektora Gorana Radovanovića, našeg poznatog reditelja. Svi filmovi biće premijerno prikazani u Srbiji, saopštili su organizatori.

Žiri ovogodišnjeg Bosifesta radiće u sastavu: naš proslavljeni reditelj, pisac i profesor Goran Marković, poznati glumac i profesor Dragan Petrović Pele i talentovana mlada glumica Jovana Stojiljković.

Filharmonija svirala za bebe u Novom Sadu (FOTO)

Žiri će dodeliti nagrade - "Gran Prix" za najbolji film, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolji scenario, kao i specijalne nagrade. Bosifest je jedinstven filmski festival u našoj zemlji, ali i u svetskim okvirima, jer je njegov kompletan program posvećen temama života osoba sa invaliditetom, a filmovi koji se prikazuju relevantna su i zapažena ostvarenja dokumentarnog žanra.

Važila je za jednu od najlepših srpskih glumica: Milena Dravić slavi 78. rođendan

Izvor: Fonet
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh