Dešavanja

Film o ljubavi ruske devojke i mladića iz Srbije snimaće se u srpskoj prestonici (FOTO)

Photo: Beoinfo

U Beogradu će krajem leta iduće godine početi snimanje filma "Hotel Beograd", i tim povodom danas je potpisan Memorandum, a svečanom događaju u Starom gradu prisustvovali su gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, član Gradskog veća Dragomir Petronijević i glumac Miloš Biković.

Gradonačelnik Radojičić je podsetio da je sporazum rezultat prethodnih dogovora i posete Beogradu i naglasio da je ovaj projekat veoma značajan za Beograd.

"Na ovaj način nastavljamo saradnju sa ruskim umetnicima i istovremeno promovišemo Beograd u Rusiji i okolnim zemljama. Podsetiću da smo u prethodnoj godini imali 50.000 ruskih turista u Beogradu i ovaj film predstavlja dobru mogućnost da prezentujemo naš grad na najbolji način i povećamo broj turista iz Rusije. Zbog toga zahvaljujem i producentima i našem glumcu Milošu Bikoviću što su se angažovali na ovom projektu u cilju promocije Beograda", kazao je gradonačelnik Radojičić.

Predstavnik ruske produkcijske kuća „Filjmi navsjegda” Vitalij Šljapo izarazio je zadovoljstvo što će ruski gledaoci imati prilike da ovim filmom bolje upoznaju Beograd.

Foto: Beoinfo

"Želimo da ispričamo zanimljivu i romantičnu priču o ljubavi između ruske devojke i srpskog momka, a sve će to biti propraćeno prizorima iz lepog Beograda. Mislim da će to biti duhovit, romantičan i lep film u kome će uživati svi koji ga budu pogledali", kazao je Vitalij Šljapo.

Naš glumac i predstavnik „Arhangel studija” Miloš Biković kazao je da snimanje filma „Hotel Beograd” predstavlja krunu njegove saradnje sa ruskim partnerima.

"Naši odnosi prošireni su na dve producentske kuće i međunarodnu saradnju. Film će doneti mnogo Beogradu i Srbiji jer mislim da mi zaista imamo šta da pokažemo u Rusiji koja se već ionako dobrodušno i otvorenog srca odnosi prema Srbima. Prikazaćemo našu prestonicu i dati dodatni povod da naša razmena turista i kulture bude još učestalija i čvršća", kazao je Biković.

Foto: Beoinfo

On je podsetio da su prvi razgovori održani pre nešto manje od dva meseca u Beogradu, a da je ovo prva poseta ruskih producenata koji su veoma zadovoljni uslovima. Po njegovim rečima, snimanje filma „Hotel Beograd” planirano je za kraj leta iduće godine, nakon čega sledi faza postprodukcije, a dolazak u bioskope se očekuje u februaru 2020. godine.

Memorandum su potpisali Marija Vuković, u ime Turističke organizacije Beograda, i predstavnici produkcijskih kuća „Filjmi navsjegda” iz Moskve i beogradskog „Arhangel studija” Vitalij Šljapo i glumac Miodrag Radonjić.

Izvor: BKTVNews/Beoinfo
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh