Dešavanja

Izrael pobednik ovogodišnje Evrovizije, Srbija zauzela 19. mesto! (FOTO, VIDEO)

Photo: Tanjug/AP/Armando Franca

Evrovizija 2018 u Altis Areni u Lisabonu je završena, a pobednica je Neta sa pesmom "Toy", predstavnica Izraela.

Sanja Ilić i Balkanika, predstavnici Srbije, zauzeli su 19. mesto pesmom "Naša deca". Nakon glasanja žirija Austrija je dobila najviše glasova, a Izrael je ukupno dobio 529 poena.

U veliko finale plasiralo se 26 zemalja: Ukrajina, Španija, Slovenija, Litvanija, Austrija, Estonija, Norveška, Portugalija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Srbija, Nemačka, Albanija, Francuska, Češka Republika, Danska, Australija, Finska, Bugarska, Moldavija, Švedska, Mađarska, Izrael, Holandija, Irska, Kipar i Italija.

FOTO: Tanjug/AP/Armando Franca

Pravo glasa u finalu "Evrovizije" imale su sve zemlje koje učestvuju ove godine, uključujući i zemlje učesnice koje nisu uspele da se plasiraju u veliko finale.

FOTO: Tanjug/AP/Armando Franca

Profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodelili su odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12. 10 najboljih pesama po mišljenju žirija i 10 po mišljenju gledalaca dobiće poene. Nakon što su gledaoci glasali putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći aplikaciju, prezenteri glasova iz 43 zemlje učesnice uključili su se u program i saopštili poene profesionalnog žirija.

FOTO: Tanjug/AP/Armando Franca

Nakon sabiranja glasova Neta Barzilaj je pobedila na 63. Evroviziji.

Srbija je od Crne Gore, inače, dobila 12 poena, a u publici se čulo negodovanje.

Evo kako je izgledao nastup Balkanike:

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Izvor: Alo/Kurir/BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh