Kultura

EXIT: Još jedan dan i počinje najveća žurka u Srbiji

Photo: Pexels

Odbrojavanje do ovogodišnjeg EXIT festivala odavno je počelo i ostao je još jedan dan do nastupa više od 1.000 izvođača na više od 40 festivalskih bina. EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Spektakularni snimci i fotografije kompletno redizajnirane "mts Dance Arene" sa prošlogodišnjeg "Exit" festivala obišli su ceo svet, a ove godine dodatno je podignuta lestvica i u produkciji glavne bine, ističu organizatori.

EXIT Sloboda 2018. će, prema najavama, ove godine na glavnoj bini prikazati dosad najobimniju produkciju uz mnoštvo LED ekrana, najnovijih rasvetnih uređaja i scenskih efekata, dok će i već impresivna Arena dobiti novi, još spektakularniji izgled.

Sva ta oprema, zajedno sa ostalim binama u Novi Sad stiže u preko 20 šlepera opreme, posle čega se pretovara u manja dostavna vozila i prenosi na tvrđavu etapno i pod striktnim nadzorom uz logistiku koja se planira mesecima unapred, dok sama realizacija umesto uobičajenih nekoliko dana na otvorenim prostorima, u slučaju "Exit"-a traje čak pet nedelja svakodnevnog rada u smenama.

;t=910s

Sa ovogodišnjim dizajnom, binska konstrukcija "mts Dance Arene" široka je 59 i visoka 18 metara, sa krilima koja su ove godine podignuta za još tri metra u odnosu na prošlu godinu. Cela konstrukcija nosi dosad rekordnih 1.142 LED panela spojenih u atraktivan scenski raspored koji preliću specijalno izrađeni ramovi sa 468 LED tuba nove generacije, što je za čak tri puta više nego prošle godine.

Na Exit i ove godine dolazi čuveni tim lisabonskog studija "DubLab", koji nedeljama unazad sprema specijalne video materijale, tu je i famozni "Meyer MILO" sistem sa 110 zvučnih kutija, a spektakl će i ove godine upotpuniti sedam najsavremenijih lasera nove generacije uz sočiva koja pružaju preciznu definiciju slike uz maksimalnu bezbednost za vid.

Foto: Wikimedia

Festival na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Martin Garrix, French Montana, Ziggy Marley, Fever Ray, ZHU, LP, Alice Merton, Nina Kraviz i mnoge druge.

Ostao je ograničen broj ulaznica za EXIT festival, zbog toga požurite da nabavite svoje ulaznice već danas. Sve informacije o aktuelnim cenama i dostupnosti ulaznica možete pročitati ovde.

Izvor: Tanjug, BKTVNew
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh