Dešavanja

Neočekivana smrt srpske glumice: Njen iznenadni odlazak rasplakao je javnost!

Photo: Pixabay

Ne postoji osoba koja ne zna njeno ime i koja je ostala ravnodušna na vest o njenoj smrti!

Da je jedna od najlepših i najtalentovanijih glumica na našim prostorima još uvek živa, ove godine bi obeležila 40 godina karijere.

Preminula novinarka Tanja Tagirov

Sonja Savić se prvi put pojavila na filmskom platnu davne 1977. godine i ostavila neizbrisiv trag u jugoslovenskoj kinematografiji. Glumom je profesionalno počela da se bavi kada je imala samo 16 godina a već sa 21 je diplomirala na FDU u Beogradu.

Sonja Savić nije otišla da preuzme prestižnu nagradu, a ovo je bio njen razlog!

Svi je pamte po ulozi u filmu "Una" koji je nastao po romanu Mome Kapora a gde je tumačila ulogu studentkinje koja ostvaruje emotivnu vezu sa svojim profesorom. Tokom karijere igrala je u više od 50 filmova a jednom je izjavila da se odrekla svog života kako bi se u potpunosti "dala" umetnosti koju je toliko volela.

Krajem osamdesetih pojavile su se priče da Sonja koristi narkotike koje je dodatno podgrejalo njeno druženje sa članovima benda "EKV" a o kojima se takođe govorilo da su umrli od droge. Zanimljivo je da se Sonja poslednji put pojavila u javnosti upravo u filmu o ovom bendu gde je izjavila:

"Nisam bila srećna što se družim s njima. Bila sam srećna što sam pronašla ljude koji su nesrećni kao ja", izjavila je Sonja.

Sonja Savić "devojka iz grada" u Bajinoj Bašti

Tog avgusta 2008. cela zemlja je bila zavijena u crno upravo zbog Sonjine iznenadne i vrlo tragične smrti. Preminula je u 47. godini a novine su mesecima kasnije brujale o navodnim rezultatima obdukcije i o morfijumu i heroinu koji je, kako se pisalo, pronađen u njenoj krvi. Možda i najpotresniji detalj koji je stigao do medija bio je taj da stan u kojem je Sonja pronađena nije bio opremljen nameštajem. Sahranjena je u rodnom selu svog oca a sahrani nije prisustvovao niko od njenih kolega.

Izvor: srbijadanas
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh