Kultura

Glumici Mileni Dravić uručen srebrenjak za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji

Photo: FOTO TANJUG/ FEF PALIC/ IVICA VOJNIC/ nr

Glumici Mileni Dravić na Letnjoj pozornici Festivala evropskog filma na Paliću uručen je srebrnjak povodom 25. izdanja palićkog festivala.

Glumica je nosilac prvog laureata nagrade "Aleksandar Lifka" za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji.

Jedan je od omiljenih SRPKIH GLUMACA, a niste imali pojma da je u "Nemanjićima" glumio sa ĆERKOM! (FOTO)

Direktor festivala Radoslav Zelenović rekao je da je mnogo toga iza njih, ali da je konstanta FEF od prvog dana bila Milena Dravić, koja je i počasna predsednica saveta ovog festivala.

"Ona je u najkritičnijim godinama bila sa nama, krajem devedesetih i početkom novog milenijuma. Zasipala nas je svojom ljubavlju, pomogla nam da opstanemo i svojim profesionalizmom učinila da od male smotre dođemo prošle godine do titule najboljeg evropskog filmskog festivala", istakao je Zelenović.

Milena Dravić: Nisam glumila za nagrade, ponosna sam na svoj rad

Pozdravljena dugim i gromoglasnim aplauzom, Milena Dravić je izjavila da je veoma srećna što je deo festivala, kao i da je svim srcem radila da on opstane.

"Bila je to bitka, borba, ipak se uspelo. Srećna sam što sam ponovo ovde, sa publikom na Paliću, dugo se nismo videli, ovo je značajan dan za mene. Volim vas sve", rekla je Dravić  okupljenima i dodala:

"Vi kao publika možete da pomognete da se ovaj festival i dalje razvija. Vi ste borci za umetnost i kulturu ove zemlje".

Prisutni su na Letnjoj pozornici  imali priliku da pogledaju i "Mali film o velikoj Mileni" reditelja Miloša Radovića.

O bogatoj karijeri Milene Dravić  predstavjena je monografija koju je o divi jugoslovenskog i srpskog filma priredila Tatjana Nježić kao 22. knjigu u ediciji posvećenoj laureatima "Dobričinog prstena", a u prostorijama Otvorenog univeziteta u Subotici danas je otvorena izložba fotografija "Milena" autora Maje Medić i Stefana Arsenijevića.

Milena Dravić rastužila sve redom: Biće sve dobro, nadam se!

Izvor: Tanjug/BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh