Kolaž

Danas je 28 godina od kako je otišao poslednji "leptir" (FOTO+VIDEO)

Photo: PrintScreen/YT

Tužna godišnjica!

Nenad Radulović, poznatiji kao Neša Leptir, bio je vođa grupe "Poslednja igra leptira". Bio je sjajan umetnik, muzičar, zabavljač, čovek neverovatnog duha i harizme koji je svakom znao da izmami osmeh, ali i koji je razumeo tugu bolje od mnogih.

Stvorio je hitove kao što su "Nataša", "Vrati se", "Srce od meda", "Umiru jeleni", "Grudi Balkanske"...

Smatrali su ga dobrim duhom Beograda osamdesetih.

A onda se iznenada razboleo. Karcinom.

FOTO: PrintScreen/YT

Neša Leptir preminuo je na današnji dan, 12. februara 1990. Imao je 31 godinu.

Kažu da je, samo dvadesetak minuta pre nego što će zauvek zatvoriti oči, na pitanje: "Kako se osećaš?", s osmehom odgovorio: "Pa, ne mogu baš da igram fudbal." I to ističu kao dokaz da ga prepoznatljiva vedrina i smisao za humor nisu napuštali do poslednjeg dana.

Prepričava se i kako je pred samu operaciju tumora na mozgu, pravio šou na VMA, pevao i glumatao, a kad je anestezija počela da deluje, obratio se osoblju imitirajući Slobodana Miloševića.

Neša Leptir je se sa svojom tragedijom nosio na poseban način, ne dopuštajući ni sebi ni drugima da "padnu"

Ali, da je krio tugu pokazao je u tome što je dan pred smrt na poleđini lekarskog recepta ispisao svoju poslednju poruku.

"Vreme sada stoji, pa o večnom mraku ne razmišljam. A, kad dođe vreme za putovanje, kupiću karte za dobra mesta".

"Video sam ga kako odlazi, u ćošku sobe na Vojnomedicinskoj akademiji. Jasno sam gledao kako kreće na put, iz ugla one bolničke sobe. Baš tada je, sa krošnji drveća koje je stajalo pod prozorom poletelo jato ptica. Tu sliku pamtim kao da se sada ponovo odigrava pred mojim očima. Ja ne znam šta je 'tamo', posle. Ali znam da on zna... Moj brat je uvek imao dve vizije: sanjao je plavi bicikl i vetar u leđa. I danas znam da vozi nebeski plavi bicikl, i da mu duva u leđa baš taj, isti, nebeski vetar", rekao je Nešin brat Željko u razgovoru za Novosti.

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh