Kultura

Srbija na sajmu knjiga u Moskvi: Veliko interesovanje ljubitelja pisane reči za dela srpskih autora

Photo: FOTO: TANJUG/ Ministarstvo kulture i informisanja

Na Sajmu knjiga u Moskvi, koji traje do 9. septembra, na štandu Srbije izložena su dela domaćih savremenih pisaca, kao i dela posvećena srpskoj srednjovekovnoj umetnosti, kulturi i tradiciji.

Ruskoj publici premijerno je predstavljena zbirka pripovedaka Danila Kiša "Grobnica za Borisa Davidoviča", nedavno prevedena i objavljena na ruskom jeziku.

Posetioci su imali priliku da se susretnu i sa delima Borislava Pekića, Vaska Pope, Miodraga Pavlovića, Ivana V. Lalića. Takođe, prikazana su i dela Milorada Pavića na čiju je bistu u Moskvi, tokom sajma, delagacija Republike Srbije, predvođena pomoćnicom ministra za savremeno stvralaštvo i kreativne industrije Ivanom Dedić, položila cveće.

FOTO: TANJUG/ Ministarstvo kulture i informisanja

Na sajamskim forumima posebnu pažnju publike privukli su razgovori sa piscima Vladanom Matijevićem i Nikolom Vujčićem, a u tematskim diskusijama skrenuta je pažnja na savremeni srpski roman, dramu i poeziju.

FOTO: TANJUG/ Ministarstvo kulture i informisanja

Na Bir festu prikupljeno 1.500.000 dinara za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju

Program je obuhvatao i prezentaciju Sajma knjiga u Beogradu čije je aktivnosti ruskoj publici predstavio dr Zoran Avramović, predsednik Odbora beogradskog sajma.

Republika Srbija se na moskovskom Sajmu knjiga predstavlja pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, a u organizaciji Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" kao programskog i Privredne komore kao tehničkog realizatora.

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh