Astro

Vaš horoskop je pogrešan: Astrolozi uvode još jedan znak, a evo kako će se zvati

Photo: Shutterstock

Poznavaoci astrologije tvrde da je usled promena u Zemljinom poravnanju sa ostalim planetama, horskopskim znakovima potrebno dodati još jedan.

Naime, astrologija se kao nauka razvila pre više od 3.000 godina, a tokom vremena, dogodile su se promene u pomeranju planeta, te stoga astrolozi misle da je horoskopskim znakovima potrebno dodati još jedan.

Pet razloga zašto vam je u životu potrebna osoba rođena u znaku Device

Prvobitnih dvanaest, stvoreni su kako bi povezali različite periode tokom godine. Međutim, kako se položaj Zemlje i Sunca menjao, stručnjaci kažu da je neophodno uvesti još jedan horoskopski znak, za još preciznija tumačenja.

FOTO: Shutterstock

Jedna od najpoznatijih astrologa na svetu, Suzan Miler, rekla je da astrolozi za ovu promenu znaju odavno, i da za nju postoji objašnjenje.

"Glavna razlika koju astrolozi prave je između "zapadne" i "istočne" astrologije. Ona koju danas koristimo, a bazira se na 12 meseci u godini je istočna, i na nju planetarne promene nemaju uticaja. Međutim, zapadnoj astrologiji, odnosno onoj koja je zasnovana na sazvežđima, potrebno je dodati i 13. znak", rekla je Miler.

Nedeljni horoskop: Ovnovi će zaraditi novca i više nego što je moguće, Blizancima dobra nedelja za ljubav

FOTO: Shutterstock

Novi horoskopski znak, došao bi između Škorpije i Strelca, a predlog za ime je Ofiukus.

Prema novom horoskopskom računanju, period Bikova bio bi od 13. maja do 21. juna. Škorpijama bi period bio od 23. do 29. novembra, a novi znak Ofiukus počeo bi 29. novembra i trajao do 17. decembra, nakon toga bi se nastavio Strelac sa završetkom 20. januara, kada bi počeo horoskopski znak Jarac.

Ko su najromantičniji horoskopski znakovi, a ko vam nikad neće pokazati emocije

FOTO: Shutterstock

Prema ovome, svaki od znakova bio bi pomeren za mesec dana, pa tako bi znak Ovna počeo 20. aprila, umesto 20. marta, kako se po sadašnjem horoskopu računa.

Ovaj dodatak doveo bi do promene horoskopskih znakova, ali ne i do promene njihovih tumačenja, već bi ih ona samo poboljšala.

Izvor: BKTVNews/Nevena Žunić
Pratite BKTV News na VIBERU:
1 KomentaraNa vrh