Dom i Porodica

Da li se i koliko volite: Šta poza u kojoj spavate govori o vašoj vezi

Photo: Shutterstock

Psiholozi i terapeuti su nakon niza istraživanja otkrili da položaj vašeg tela i tela partnera tokom sna najbolje opisuje stanje u vašoj vezi.

Govor tela može mnogo reći o osobi i njenom karakteru. Međutim, kada spavate niste svesni onoga što radite, te stoga istraživači smatraju da su položaji u kojima spavate pored partnera najbolji pokazatelj u kakvom je stanju vaša veza.

Kao kašike

FOTO: Shutterstock

Ukoliko spavate zagljeni, gde je jedno leđima okrenuto drugom, ovo ukazuje da se u vezi osećate sigurno i zaštićeno, kao i da ste veoma posvećeni jedno drugom. Ovo je ujedno i poza u kojoj parovi najčešće spavaju kada su na početku veze.

Kako veza napreduje, ova poza se može promeniti, tako što ćete spavati na sličan način, samo ne toliko blizu. Istraživanja pokazuju da su ovakve veze zasnovane na međusobnoj podršci i poverenju.

Naučno dokazano: Spavanje pored voljene osobe pozitivno utiče na zdravlje

Spavanje na ramenu

Često zaspite na ramenu svom partneru? To znači da od njega očekujete zaštitu, kao i da mu potpuno verujete. Pored toga, u vašoj vezi dopuštate da partner donosi važne odluke.

Leđa o leđa

Nema potrebe za brigom ukoliko pored partnera spavate okrenutim leđima, i ako se bar na neki način dodirujete. To znači da ste veoma opušteni jedno pored drugog, kažu psiholozi.

FOTO: Shutterstock

Ukoliko spavate odvojeno, takođe nema razloga za brigu. Ovo je najčešća poza u kojoj spavaju partneri koji su dugo u vezi i koji su potpuno sigurni jedno u drugo.

Rešite se nesanice uz pomoć ovog prirodnog slatkiša koji sigurno imate kod kuće

Okrenuti jedno ka drugom

FOTO: Shutterstock

Pored toga što je ova poza izuzetno neugodna za spavanje, naročito ako ste zagrljeni,  ona ukazuje da previše zavisite jedno od drugog, što nikako nije dobro ukoliko želite dugoročnu vezu. Sa druge strane, ako često zaspite u ovoj pozi a nakon nekog vremena se odvojite, to govori da ste nesigurni kao i da na vašem odnosu treba da radite.

Ukoliko ste umorni, nemojte se zavaravati da ćete spavanjem rešiti sve probleme!

Rašireni po krevetu

FOTO: Shutterstock

Ukoliko jedan od partnera spava raširen po celom krevetu dok je drugi partner sateran u ćošak, to znači da je sebičan, kao i da mu nije dovoljno stalo do potreba druge osobe. Ako se probudite "proterani" na ivici kreveta, možda je vreme da porazgovarate sa partnerom.

Izvor: BKTVNews/N. Ž.
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh