Dom i Porodica

Iseckala je crni luk i stavila pored kreveta preko noći, kad se ujutru probudila nije mogla da veruje šta joj se desilo (FOTO)

Photo: Shutterstock

Uprkos suzama i neprijatnom mirisu, crni luk je jedno od najdelotvornijih povrća na svetu.

Nudi neverovatne zdravstvene prednosti, toliko da bi možda rečenica "luk na dan" bila bolja od one poznate fraze: "Jabuka na dan, lekar iz kuće van."

Luk je pun jedinjenja koja pomažu u borbi protiv bolesti i izuzetno je bogat sumpornim jedinjenima, i to je razlog što plačemo pri rezanju luka. Takođe, sadrže flavonoida, što pomaže zaštiti tela od oštećenja ćelija.

Ova posebna upotreba crnog luka može vam zvučati čudno, ali iznenađujuće je korisna.

Foto: Shutterstock

Jak miris luka je dovoljno snažan da vam otpuši nos. Sve što je potrebno je isečete glavicu luka i stavite na tanjirić pored uzglavlja. Miris će se širiti sobom, ali će vam takođe ući u grlo i nos, ali kada se probudite ujutru, bićete iznenađeni da su vam se nazalni putevi otpušili.

Ako ste nervozni i depresivni, jedite šaku ovih plodova svaki dan i život će vam se promeniti

U luku se nalazi kvercetin,snažan antioksidant koji sprečava lučenje histamina, koji uzrokuju alergijske reakcije. To je jedan od razloga zbog čega je luk fantastičan prirodni antihistaminik.

Ukoliko primetite neke od ovih simptoma, ozbiljno vam je ugrožen rad štitne žlezde

Foto: Shutterstock

Verovali ili ne, luk čak može pomoći da izlečite nesanicu. Jednostavno isecite luk i duboko udahnite pet do deset puta pre odlaska u krevet. Za bolje rezultate stavite ga u staklenu posudu pored kreveta i udahnite miris pre nego što odete na spavanje.

Grašak, pasulj, boranija: Mnogi ih ne vole, a sprečavaju pojavu dijabetesa, infarkta, tromba i još mnogo toga

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh