Dom i Porodica

Ne idete na more? Ne očajavajte, evo kako da provedete nezaboravno leto u svom gradu

Photo: Wikimedia

Ukoliko niste u mogućnosti da odete na more, ne očajavajte, jer nezaboravno leto možete provesti i u svom rodnom gradu. Samo je bitno da se akrivirate i organizujete.

Plaža, sunce, hladna limunada, možda koktel, šum mora i omiljena knjiga, svima je sinonim za idealan odmor. Međutim, nisu svi u mogućnosti da sebi priušte odlazak na isti. Umesto da očajavate i dane provodite u kući, stanu, na društvenim mrežama, evo šta možete da uradite.

CNN: Srbija jedina zemlja iz regiona na listi zemalja koje obavezno treba posetiti u 2018. godini

Bezen na Goču: Savršen beg od gradske vreve (FOTO: BKTVNews)

Posetite kupališta

Što je i potupuno logično, s obzirom na vremenske uslove. Ali ne mislimo samo na bazene. Na njima je obično gužva i galama, zbog čega se nekad i ne možete opustiti i doživeti preko potreban mir. Probajte neko obližnje jezero ili reku. Istražujte, pa stvari u ranac, i pravac na rashlađivanje.

 

Počeo praznik trube: Svečano otvoren 58. Sabor trubača u Guči

Upišite kurs jezika, časove plesa

Ili generalno radite na sebi. Sada imate priliku da se posvetite onome za šta stalno kažete "i ovo bih, samo da imam više vremena". Krenite na vožnju bicikle, rolera, ili provedite vreme u prirodi sa prijateljima.

Posetite muzej, idite na koncerte 

Iako na prvi pogled ne izgleda primamljivo koliko i sunčanje na plaži, dobar provod ne mora da bude uvek isplaniran do najsitnijeg detalja. Ovog leta se širom naše zemlje održavaju razni festivali, bioskopi pod otvorenim nebom, besplatni koncerti i izložbe, pa to možete okrenuti u svoju korist. Pored toga, imaćete o čemu da pričate kada se budete vratili sa odmora.

Beer Fest (FOTO: Wikimedia)

Čitajte  i družite se više

Živimo veoma užurbano, i skoro svako od nas ne može da zamisli dan bez elektronskih uređaja i društvenih mreža. Sigurno postoje neke knjige koje ste želeli da pročitate, a to do sada niste imali vremena? Ovo vam je idealna prilika. Družite se sa ljudima koje niste videli odavno, organizujte neki roštilj, ili okupljanje, možda vas oni inspirišu da nešto novo vidite ili uradite.

Prijavite se da volontirate

Tokom leta na različitim manifestacijama potrebni su volonteri. Ne samo da će vam to pomoći da se zabavite i "ubijete vreme", već ćete upoznati i nove ljude, a pritom i proširiti svoja iskustva.

 

Palićko jezero (FOTO: Wikimedia)

Putujte 

Srbija je prelepa zemlja. Gde god da odete, nećete pogrešiti. Između ostalog, potrudite se da to budu mesta koja do sada niste posetili. Idite na kampovanje sa prijateljima, ne košta puno, a stvara predivne uspomene. Možda imate nekog prijatelja ili člana porodice kog dugo niste videli, a živi u drugom gradu? Iskoristite to, a i oni će vam biti zahvalni.

Izvor: BKTVNews/Nevena Žunić
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh