Džet set

Ona je njihov "poslodavac": Kako zarađuju Vilijam, Hari, Kejt i Megan

Photo: Wikimedia

Britanska kraljevska porodica jedna je od najbogatijih na svetu, a kraljica Elizabeta u vrhu najbogatijih monarha našeg doba.

Njeni potomci i rodbina takođe imaju brdo para, ali, suprotno verovanjima mnogih, prinčevi i princeze koji nisu direktni naslednici krune ipak moraju da rade.

Čudne i bizarne navike princa Čarlsa iscurile u javnost

Primera, iako su kraljičine unuke, princeze Beatriče i Evgenija rade uobičajene poslove. Princeza Beatriče radi u jednoj softverskoj firmi, koju je nedavno promovirala u Lisabonu gde se družila s Jelenom Đoković. Princeza Evgenija je direktorka umetničke galerije.

Svi se pitaju zašto je unuka kraljice Elizabete odabrala venčanicu s otvorenim leđima, evo odgovora (FOTO)

Bliži naslednici krune praktično su zaposleni u kraljevskoj palati i njihov život je potpuno drugačiji od onoga koji vode princeze Beatriče i Evgenija. Prinčevi Čarls, Vilijam i Hari i njihove supruge su "working royals" i njihov je posao promocija kraljevstva. Kraljica Elizabeta je ta koja im dodeljuje zadatke, a uglavnom je to obilazak brojnih događaja humanitarnog karaktera, otvaranje škola, bolnica... Takođe, brinu o zadužbinama i obilaze celo kraljevstvo kako bi se što više približili narodnu.

View this post on Instagram

The Duke and Duchess of Cambridge have released four official photographs to mark the christening of Prince Louis on Monday 9th July. The photographs were taken by Matt Holyoak at Clarence House, following Prince Louis's christening. Seated (left to right): Prince George, The Duke of Cambridge, Prince Louis, The Duchess of Cambridge, Princess Charlotte. Standing (left to right): The Duke of Sussex, The Duchess of Sussex, The Duchess of Cornwall, The Prince of Wales, Mrs. Carole Middleton, Mr. Michael Middleton, Mrs. Pippa Matthews, Mr. James Matthews, Mr. James Middleton.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Jul 16, 2018 at 2:14am PDT

Njihova putovanja, garderobu i ostale troškove delom pokrivaju porezni obveznici, a nakupilo se tu i njihove privatne imovine, kao i nasledstva princa Čarlsa. Vilijam i Hari imaju i nasledstvo svoje pokojne majke Dajane.

Od novembra prošle godine deo njih je i Megan Markl. Bivša glumica, osim od poreznih obveznika, još uvek zarađuje i svoj vlastiti novac. Iako se odrekla glumačke karijere, filmovi u kojima je glumila još uvek se prikazuju, a na njen račun se svakog meseca slije određena količina novca od toga. Takođe, pre udaje prodala je kuću u Kanadi za 1,6 miliona dolara.

Iako ih mnogi nazivaju parazitima, britanski prinčevi i princeze i te kako donose profit svojoj zemlji. Neke ankete pokazuju da je kraljevska porodica jedan od najvažnijih brendova Velike Britanije, te da ima ogroman uticaj na turizam. Primera radi, venčanje Harija i Megan Velikoj Britaniji donelo je prihod od 500 miliona funti.

Izvor: Index.hr
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh