Putovanja

Nema više dremke dok čekate let: Na ovom aerodromu je spavanje strogo zabranjeno

Photo: Pixabay

Ukoliko se nekom od putnika to slučajno desi, probudiće ga aerodromska patrola.

Aerodrom Stansed u Londonu uveo je zabranu spavanja unutar terminala, pišu britanski mediji.

Londonski aerodrom uveo je specijalne kontrolore koji ne dozvoljavaju da ljudi spavajaju unutar terminala, dok se ova zona tokom noći ponekad i zatvara za putnike.

Iz Stanseda su ovu odluku obrazložili u saopštenju u kom su naveli da postoje "brojni razlozi zašto se periodično zatvara zgrada terminala tokom noći - radovi na aerodromu u sklopu transformacije u vrednosti od 600 miliona, kao i omogućavanje čišćenja i drugih priprema za sledeći dan".

U saopštenju podsećaju putnike da ne spavaju na terminalu i da ne stižu na terminal mnogo pre zakazanog leta.

Istorijska mesta u Srbiji kao iz bajke: Dvorci koji vekovima fasciniraju izgledom i pričama koje skrivaju (FOTO/VIDEO)

Portparol aerodroma rekao je britanskom Telegrafu da je bilo mnogo putnika koji su ostajali tokom čitave noći na terminalu, pojedini donesu "kamp krevete", vreće za spavanje i drugu pokretnu opremu za spavanje kako bi izbegli plaćanje hotela.

Niko ne želi da mu avion kasni, ali na ovakvim aerodromima poželite i to (VIDEO)

Kako objašnjavaju iz Stanseda, to zna da ometa ostale putnike i osoblje, koji ne mogu od njih da prođu ili da sednu.

"Postoji veliki broj opcija da se to izbegne, na aerodromu i u blizini postoji smeštaj. Postoji veliki broj hotela kao i opcija preko sajta Airbnb", kaže portparol aerodroma.

On ističe da spavanje u sedećem položaju ne predstavlja problem, kao i da će se oni putnici kojima je tog dana otkazan ili odložen let, ukoliko im kompanija preko koje putuju ne obezbedi smeštaj, tretirati drugačije u odnosu na ovo pravilo.

Popularni sajt "Spavanje na aerodromima" (Sleeping in Airports) sakuplja ocene i izveštaje putnika o aerodromima širom sveta.

Sajt u ovom slučaju piše da mnogi aerodromi nisu zvanično uveli ovu zabranu i da vas neće izbaciti sa terminala, ali će vas pitati zašto niste u hotelu i tražiće vam dokaz da putujete sledećeg dana, preneo je B92.

Sa druge strane, ističu na sajtu, postoje aerodromi koji olakšavaju putnicima da se odmore tokom velikih pauza između letova.

Na primer, prošle godine je Aerodrom Sćiphol u Amsterdamu postavio krevete na rasklapanje za putnike kojima su letovi otkazani zbog snežnih oluja.

Takođe, mnogi aerodromi u Americi rade slično. Među njima su Miami, Boston Logan, Dallas Fort Worth i Chicago O''Hare, navodi Telegraf.

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh