Putovanja

Pobegnite iz grada: Tri mesta u Srbiji idealna za vikend u dvoje (FOTO)

Photo: Wikimedia

Modernom čoveku često je potrebno da se skloni od gradske vreve

Koliko god da volimo grad i mogućnosti koje nam pruža, ponekad nam je svima potrebno da pobegnemo od gradske vreve i odmorimo u prirodi. Zavirite u najlepše delove Srbije, idealne za dvodnevni odmor u dvoje!

Odmor pod vedrim nebom: Pet idealnih mesta za kampovanje u Srbiji (FOTO)

 Palićko jezero FOTO: Wikimedia Na samo 10 kilometara od Subotice, jedno od najlepših jezera naše  zemlje, predstavlja idealno mesto za vikend odmor. Pored mnoštva apartmana i  hotela, ovo mesto bogato je i raznim sadržajima koji će čak i najveće avanturiste moći da zabavi. Ukoliko na ovo jezero dolazite sa namerom da uživate u prirodnim lepotama, onda nećete pogrešiti. Pored toga, ovde se nalazi i zoo-vrt, koji je dodatna atrakcija za sve koji se odluče za ovu destinaciju.

Blago naše zemlje: Predstavljamo vam pet najlepših klisura u Srbiji (FOTO)

 Zlatibor FOTO: Wikimedia Najposećenija planina u Srbiji, nalazi se na 230-om kilometru od Beograda, a predstavlja idealnu destinaciju za sve koji planiraju mini odmor. Možete otputovati u svojoj režiji ili preko agencije, a dobar provod kao i odmor su zagarantovani. Savet: Ukoliko putujete sa "ograničenim" budžetom, pitajte lokalno stanovništvo  za preporuku nekog mesta gde se možete lepo provesti za "male pare".

Pored toga, možete napraviti i jednodnevni izlet do Sirogojna ili Drvengrada.

Sokobanja

Pored brojnih benefita za zdravlje Sokobanja vam nudi bogatu kulturu i brojne znamenitosti. Kako se banja nalazi na nekih 400 metara nadmorske visine, svež vazduh, lekovite vode, ali i mnoge aktrakcije učiniće vaše vreme provedeno na ovom mestu nezaboravnim.

FOTO: Wikimedia

Sokobanja je idealna za ljubitelje sve popularnijeg "velnes" turizma, etno kuhinje, a tokom letnjih meseci možete se zabaviti i u akva parku.

Magija, mistika, netaknuta priroda i arheološka nalazišta: Upoznajte sve čari Istočne Srbije

 

Izvor: BKTVNews/Nevena Žunić
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh