Stil

BKTVNews ekskluzivno sa brodvejske premijere srpskog dizajnera: Bata Spasojević oduševio Njujorčane (FOTO, VIDEO)

Photo: Marko Arsić

Događaj kakav dosad nije organizovan, World Fashion Parade, koji kroz modu promoviše mir u svetu i zaštitu ženskih prava, održan je u Njujorku u SAD-u. Ovo je prvi ovakav događaj u istoriji modne industrije Sjedinjenih država.

Na njujorškoj modnoj paradi učestvovali su mnogobrojni priznati svetski dizajneri, a Srbiju je predstavljao čuveni Bata Spasojević. On za portal BKTVNews objašnjava kako je dobio poziv da nastupi na ovoj jedinstvenoj manifestaciji.

IMG_6048

"U julu ove godine stigao je poziv da učestvujem na vrhunskom modnom događaju koji se odigrava u septembru tokom Njujorške nedelje mode. Poziv je stigao od Ankita Runijara kreativnog direktora "Elucid Magazina". Videli su moj nastup na februarskoj nedelji mode u Njujorku, bili su oduševljeni mojim radom i veoma su želeli da svoju kolekciju prikažem kod njih", rekao je Spasojević.

IMG_6114

""Elucid magazin" je jedan od organizatora celog događaja ne kom je predstavljeno više dizajnera iz celog sveta u nekoliko segmenata. Najava velikog broja posetilaca, kupaca, vip ličnosti, medijskih kuća, novinara, ljubitelja mode, kao i izazovna lokacija istorijske zgrade Gotham hall-a na svetski čuvenom Brodveju u Njujorku, predstavila je veliki izazov za mene. Ponuđeni su mi fantastični uslovi, udarni večenji termin, veliki broj izlaza manekena", priča Bata Spasojević za BKTVNews.

IMG_6206

U dogovoru sa Svetlanom Horvat, predsednicom Serbia Fashion Week-a, odlučio je da na Njujorškoj nedelji mode bude njegov performans, a da na Brodveju premijerno prikaže kolekciju Body & Soul za proleće/leto 2017. Kolekcija je rađena u kombinaciji materijala svile, kože, teksasa. Na pojedinim komadima odeće su i printovi fotografija koje je radio fotograf Igor Mađinca. Inspiracija cele kolekcije je naša poznata manekenka Tamara Bakić, uvek svoja, savršeno obučena.

IMG_6314

"Uprkos svojim godinama, Tamara je još uvek moderna i ako kojim slučajem ne znate koliko ima godina, po njenoj pojavi, stavu, hodu, odabiru garderobe, to nikada ne biste mogli da pogodite. Sam naziv kolekcije Body & Soul, prožima tri pojma koja svi mi treba da negujemo. Duh, bogatstvo i negovanje naše duhovnosti, telo je hram duha, a duh i telo nadograđujemo stilom oblačenja. Garderoba je vizuelno predstavljanje. Sva tri pojma - duh, telo, vizuelno predstavljanje, treba konstantno da negujemo i nadograđujemo i to je to prožimanje duha i tela, osnosno Body&Soul. Video predstavljanje cele priče i dalje prožimanje duha i tela je delo mojih fotografa Marka Arsića i Igora Mađince", ispričao je Spasojević.

IMG_6421

Kako kaže, manekenki Tamari Bakić su u bekstejdžu mnogi prilazili i hvalili je da izgleda jako i moćno u kreacijama Spasojevićeve nove kolekcije. Tokom same revije publika je stalno reagovala i bila oduševljena dizajnom.

IMG_6389

"Interesantno je da su svi u okruženju odlično informisani o mom radu i meni kao dizajneru. Tamara Bakić je dobila ogroman aplauz po izlasku na pistu i još jednom posle defilea kada smo na kraju zajedno izašli. Posle revije veliki broj novinara mi je prišao i čestitao, rekavši da je moja kolekcija bila najbolja za ceo događaj koji su pratili", bio je iskren poznati dizajner.

IMG_6167

Zanimljivost koja se desila odmah nakon revije Bate Spasojevića je da je publika pod uticajem onoga što je videla, napustila prostor misleći da je to kraj i ostavila začuđenog američkog kreatora, koji je trebalo da ima reviju posle Spasojevića. Inače, on je pobednik američkog čuvenog televizijskog projekta "Runaway project"(takmičenje nepoznatih modnih kreatora, a glavna nagrada je upravo samostalna revija na njujorškoj nedelji mode).

IMG_6228

Spasojević je najavio i svoje sledeće poslovne korake.

"U toku su dogovori za moj editorijal u "Elucid magazinu". Sledeći korak je poslovna saradnja sa Amerikankom koja je stilista mnogim poznatim političarima i muzičkim zvezdama iz Amerike. Zakazano je snimanje sa jednom poznatom muzičkom zvezdom. Videćemo šta će se još desiti, s obzirom na kratak vremenski period koji mi je ostao pre povratka za Beograd i obaveza oko jesenje kolekcije", završio je Spasojević.

;feature=youtu.be

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh