Tehno svet

Kraj nakon dve decenije! Legendarni mesindžer odlazi u istoriju!

Photo: Flickr/Ilustracija

Nakon što je AOL Instant Messenger ugašen 15. decembra prošle godine, sada je došao red na to da ista sudbina zadesi i legendarni Yahoo Messenger, jedan od prvih originalnih čet servisa.

Gašenje Yahoo Messengera planirano je za 17. jul ove godine. A oni koji to žele, svoju istoriju četovanja mogu da preuzmu putem ovog linka, tokom narednih šest meseci.

Još jedna krupna promena, spremite se! Pogledajte kako će izgledati novi Gmail! (VIDEO)

Oath, kompanija u vlasništvu Verizona, koja trenutno upravlja Yahoo Messengerom, nije objavila nikakve planove o tome da li će mesindžer zameniti novim, što bi moglo da postane konkurencija WhatsAppu ili Facebook Messengeru.

FOTO: Youtube/Printscreen

Yahoo Messenger je lansiran 9. marta 1998. godine, kao Yahoo Pager, a potom je 21. juna 1999. godine dobio svoj legendarni naziv. To znači da će 17. jula 2018. godine, kada servis bude konačno ugašen, Yahoo Messenger imati 20 godina četiri meseca i 8 dana.

Oath je ovu priliku iskoristio kako bi sve korisnike podsetio na Yahoo Squirrel, koji predstavlja aplikaciju za razmenu poruka baziranu na sistemu pozivnica, a koja se trenutno nalazi u beta fazi.

Jeste li primetili ove novitete na Viberu? Novi dodaci čine vaše poruke još moćnijim i izražajnijim (FOTO)

Da bi Yahoo Squirrel mogao da se koristi potreban je zahtev (pozivnica) za pristupanje beti. Ostaje pitanje koliko vremena će proći dok i ovaj servis za četovanje ne bude ugašen.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI! 

Izvor: GSM Arena/Benchmark
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh