Tehno svet

Najdrastičnija promena Fejsbuka do sada

Photo: Flickr/Ilustracija

Eksperiment koji Fejsbuk već neko vreme testira sa Eksplor fidom kao zasebnom stranicom, čini se da je konačno doživeo svoj rasplet.

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg objavio je na svom ličnom profilu status koji je uznemirio firme, brendove, medije.

Zakerberg navodi da se balans Njuz fida udaljio od onoga što Fejsbuk može i želi, da javni sadržaj (biznis, brendovi i mediji) istiskuju lične trenutke koji nas povezuju sa drugim ljudima.

"Osećamo odgovornost da obezbedimo da naše usluge ne budu samo zabavne za korišćenje, nego i da rade za dobrobit ljudi. Jedno istraživanje pokazuje da kada koristimo društvene mreže da se povežemo sa ljudima do kojih nam je stalo, to može biti dobro za naše blagostanje. Osećaćemo se povezanijim sa ljudima i manje usamljenim, a to je u korelaciji sa dugoročnim osećajima sreće i zdravlja. Sa druge strane, pasivno čitanje članaka ili gledanje video snimaka, čak i ako su zabavni ili informativni, možda nije tako dobro", navodi direktor Fejsbuka.

Na ovaj način će se brendovi i mediji naći u teškoj situaciji jer će njihov sadržaj naići na smanjeni doseg, a to je nešto sa čime smo dobro upoznali u Srbiji. Naime, objave će biti dozvoljene samo ako bude bilo interacije na njima.

"Ovim promenama videćemo koliko će ljudi provesti na Fejsbuku i neke mere angažovanja će se smanjiti. Ali očekujem i to da će vreme koje provodite na Fejsbuku biti vrednije. I ako uradimo pravu stvar, verujem da će to biti dobro i za našu zajednicu i za naše poslovanje na duži rok", navodi on.

Podsetimo, Srbija, Slovačka, Bolivija, Gvatemala, Kambodža i Šri Lanka su već nekoliko meseci deo eksperimentalnog projekta koji obuhvata još nekoliko zemalja i već ima razdvojen Njuz i Eksplor fid.

Izvor: BKTVNews/N.K.
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh