Fudbal

Englezi žestoko uvređeni postupkom Nemanje Matića, a sada je dobio neočekivanu podršku

Photo:

Srpski reprezentativac i fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Matić odbio je da na utakmici protiv Bornmuta na grudima nosi cvet maka, kojim se tradicionalno odaje počast poginulim engleskim vojnicima.

Zbog toga je postao jedan od najomraženijih ljudi u Engleskoj, a našao se na meti uvreda navijača Mančestera, koji ga vređaju na najvulgarniji mogući način.

Da je sve otišlo predaleko konstatovao je i novinar poznatog britanskog tablodia San, Majk Mekgret.

"Matić je na udaru bolesnog uznemiranvanja. Razumljivo je da je to njegova lični izbor, privatna stvar i Junajted je to uvažio. Kao rezultat, on je doživeo lavinu uvreda, mnogi su poručili da ga treba oterati iz kluba", napisao je između ostalog Mekgret.

Inače, Matiću su pred utakmicu zalepili na dres cvet, on je pitao "šta je ovo?", a kada su mu rekli da je to znak počasti poginulim britanskim vojnicima, između ostalog i u NATO misijama, on je odbio da ga nosi:

"Bombardovali ste mi zemlju, nema šanse da ja ovo nosim. Ako treba, spreman sam da odmah napustim klub i Englesku", saopštio je Matić ljudima iz kluba.

Isto je učinio Irac Džejms Meklin iz Stouka. On je zamolio navijače da poštuju njegovu odluku, međutim, on se našao na udaru žestokih kritika.

Zvanično krunisanje: Đoković od danas opet na vrhu ATP liste

Izvor: BKTVNews, Kurir
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh