Fudbal

Saopštenje Partizana: Ko odlučuje, mimo pravila, o šampionu?

Photo: FK Partizan

"Nećemo sedeti skrštenih ruku", ističu iz Humske

Posle 24. kola Super lige bodovna razlika između večitih rivala uvećala se za još dva boda. Crvena zvezda pobedila je Spartak u Subotici, dok je Partizan remizirao sa Zemunom. Meč crno-belih, između ostalog, obeležio je i diskutabilni jedanaesterac koji je arbitar Dejan Santrač dosudio u korist gostiju, a tim povodom srpski šampion oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celosti.

Vučić sapleo Partizan u šampionskoj trci, Zdjelar izvukao bod u sudijskoj nadoknadi (VIDEO)

"Nakon današnje utakmice izmedju Partizana i Zemuna, prinudjeni smo da se obratimo fudbalskoj javnosti. U proteklom periodu upozoravali smo na tretman koji Partizan ima u domaćim takmičenjima. Danas, sa žaljenjem i ogorčenošću moramo da konstatujemo da smo bili u pravu. Naša ekipa je na današnjoj utakmici oštećena na drastičan način - dosudjivanjem nepostojećeg jedanaesterca u korist Zemuna, pri rezultatu 0:0. Pregledom video snimka, očigledno je, van svake sumnje, da nije postojao ni najmanji fizički kontakt izmedju igrača Partizana i igrača Zemuna.

Koji je to kontakt glavni sudija meča video tom prilikom, ostaće tajna za sve učesnike ove utakmice, kao i celokupnu fudbalsku javnost u Srbiji. Time je Partizan onemogućen da trijumfuje u ovoj utakmici. Ne možemo a da se ne zapitamo, kome je u interesu da mimo pravila fudbalske igre, naočigled sportske javnosti, odlučuje o šampionu Srbije? Partizan će se zvaničnim putem obratiti nadležnim fudbalskim organima i uložiti žalbu na današnje sudjenje. Ukoliko se ovakvo drastično sudjenje na štetu našeg kluba nastavi i u narednim utakmicama, unapred upozoravamo da ne možemo i nećemo sedeti skrštenih ruku", navode u saopštenju čelnici kluba iz Humske.

Rodić režirao preokret za slavlje Zvezde (VIDEO)

Izvor: BKTVNews/I. Džodić
Pratite BKTV News na VIBERU:
1 KomentaraNa vrh