Ostali sportovi

Grbić promoviše odbojku na snegu u Pjongčangu

Photo: OSS

Proslavljeni srpski sportista deo inovacija u Koreji

Legendarni srpski odbojkaš Vladimir Grbić učestvovaće na egzibionom meču odbojke na snegu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjončangu.

Pored Grbića, sutra u kampu Tima Austrije u Pjončangu, nastupiće sve sami asovi i osvajači brojnih medalja odbojke u dvorani i na pesku, Brazilci Žiba i Emanuel Rego, Južnokorejka Kim Jeon-Kung, kao i Stefani Švajger i Nikolas Berger iz Austrije.

Vukićević u Pjongčangu ispisao sportsku istoriju!

"Osećam veliko uzbuđenje i jedva čekam da probam tako jedinstveno iskustvo. Uvek sam spreman da pružim podršku u svakoj akciji koja pomaže napredak odbojke. Osećam se počastvovanim što ću igrati u Pjončangu", rekao je Grbić za sajt Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Grbić, osvajač 13 medalja sa reprezentacijom među kojima je i zlato sa Olimpijskih igara u Sidneju, raduje se što će osetiti čari i Zimskih igara.

"Nikad nisam učestvovao na Zimskim igrama, radujem se što sam imam priliku. Pre dve godine proveo sam 17 dana u Rio de Žaneiru tokom Letnjih igara sa decom na plaži Kopakabana, a sada mogu da predstavim i odbojku na snegu tokom Zimskih igara", poručio je on.

Udovičić na sastanku u Seulu, doping glavna tema

Događaj ima za cilj da FIVB pokuša da ubedi Međunarodni olimpijski komitet da odbojka na snegu izbori mesto na Zimskim igrama.

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh