Ostali sportovi

Skandal u Hrvatskoj: Srpski odbojkaški trener osumnjičen za seksualno uznemiravanje

Photo: YouTube printscreen

Selektor odbojkaške reprezentacije Hrvatske, Miroslav Aksentijević, podneo je ostavku nakon što ga je jedna igračica prijavila za seksualno uznemiravanje, javili su mediji u toj zemlji.

Kako navodi 'Večernji list', srpski stručnjak je navodno 'dodirom uznemirio jednu igračicu u njenoj sobi', posle čega je ona burno reagovala i pozvala roditelje.

"Naime, selektor se jedne večeri pojavio u sobi jedne igračice. Možda je sve počelo bezazlenim razgovorom, a onda se razgovor pretvorio u nešto što se nikako nije smelo dogoditi. Selektor je prešao granicu i dovoljan je bio jedan dodir rukom da dotična igračica doslovno poludi zbog tog čina. Toliko ju je to naljutilo da je odmah zvala roditelje. Nastala je prava uzbuna u hotelu. Saigračice su brzo sve saznale. Sve su ostale u šoku, neverici. Selektor je verovatno brzo shvatio da je pogrešio, da je preterao, ali više se nije moglo nazad".

Odbojkaški savez Hrvatske demantovao je ovakvo pisanje lokalnih medija tvrdnjom da su u pitanju lični razlozi za ostavku koja je stigla neposredno uoči prvenstva Evrope.

"Miroslav Aksentijević je bio u stručnom štabu srpske ženske reprezentacije, a 2007. godine došao je u Varaždin, gde je s istoimenim klubom dvaput bio prvak Hrvatske prekinuvši dugogodišnju dominaciju zagrebačke Mladosti. Potom je postao selektor hrvatske ženske reprezentacije s kojom je 2009. bio na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, te godinu dana potom na Svetskom prvenstvu u Japanu, gde je u prvoj utakmici senzacionalno pobeđena Kuba. Sve vreme dok je bio trener u Hrvatskoj, nikad nije imao nikakvih problema, barem ne ovakvih", navodi 'Večernji list'.

SELEKTOR IZA REŠETAKA: Uhapšen fudbalski trener Majkl O'Nil

Izvor: Večernji list, BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh