Ostali sportovi

Svi žele u Split: Počelo finale Sportskih igara mladih za Srbiju (FOTO)

Photo: facebook.com/igremladih.srb

Državno finale Sportskih igara mladih (SIM) zvanično je počelo danas svecanim otvaranjem na rukometnim terenima na Adi Ciganliji.

Više od 1.000 mališana širom Srbije stiglo je u Beograd gde će se do petka boriti za titulu državnog pobednika u 10 sportova i put u Split, na regionalno finale, krajem avgusta.

Igre je zvanično otvorila Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igara mladih Srbije, koja se zahvalila učesnicima na dosadašnjim pobedama i druženju.

"Veliko mi je zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti. Uspešno završavamo četvrtu godinu Sportskih igara mladih u Srbiji. Hvala visokom pokrovitelju Vladi Republike Srbije i svim ostalim sponzorima i partnerima. Deca zaista uživaju. Za nas su svi pobednici. Idemo u nove pobede, na redu su mečevi na Adi i zaista je sjajno biti deo najlepše sportske priče", izjavila je Jovanović.

Finalna takmičenja planirana su u dve faze. Prva grupa u kojoj su rukomet, basket 3x3, tenis, stoni tenis i šah takmiči se danas i sutra, a u četvrtak i petak na programu su takmičenja u malom fudbalu, odbojci, između dve vatre i odbojci na pesku.

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh